Coronaen skyggede for hele 2020/21-sæsonen, således også Metal Final4-stævnet, som SønderjyskE vandt i en tom arena i Aalborg

Der var drive in-hockey, live-optakt, tv-transmission og alt, hvad der overhovedet var MULIGT for at gøre Metal Final4-finalen til en fest i 2021.

Aalborg Pirates-organisationen havde i den grad lagt sig i selen for, at begivenheden på en eller anden måde lignede "virkeligheden", men sådan var det naturligvis ikke.

For Coronaen hærgede og det gjorde 2020/21-sæsonen til tilskuerløs helt frem til den sidste DM-finale mellem Aalborg og Rungsted. 

Det betød dog ikke, at der ikke var rivaliseringer på lægterne i Aalborg, for de klubdirektører og bestyrelsesmedlemmer, der havde fået lov til at komme ind, skulle nok lade vide, hvis deres hold scorede eller hvis noget var uretfærdigt. 

Rungsted havde sikret sig en solid førsteplads efter de 16 gældende kampe med 38,5 point. Aalborg fulgte efter med 33 point, Esbjerg havde 32,5, mens SønderjyskE stod med 26 point efter 16 kampe og Mario Simionis mandskab gik også ind som underdog i semifinalen mod Rungsted, som af de fleste blev regnet som både DM- og Metal Final4-favorit.

Men en meget disciplineret og stærkt spillende SønderjyskE-hold kunne i semifinalen holde den stærke Rungsted-offensiv stangen og sønderjyderne vandt eftermiddagskampen med 4-3 over Rungsted.

Det lykkedes at vende 2-3 på mål af Mathias Borring Hansen og Yannick Vedel og dermed kunne sønderjyderne køre tilbage på hotellet og vente på aftenkampen mellem Aalborg og Esbjerg.

For tredje sæson på stribe måtte nordjyderne se sig besejret på hjemmebane i semifinalen. Denne gang var det Esbjerg, der var forhindringen. En sen og dramatisk aftenkamp endte i straffeslag. 

Den blev vundet af Mads Søgaard, der var i buret for Esbjerg og Brady Shaw blev matchvinder. Dermed fik vi et sydderby i nord som finale om lørdagen.

Det sitrede så meget som det overhovedet kunne under Corona-omstændighederne og temperamenterne gnistrede fra start til slut. SønderjyskE fortsatte den disciplinerede adfærd fra semifinalen og lige nøjagtig udvisningerne blev afgørende. 22 efter 40 minutter blev til en sønderjysk 4-2-sejr på to scoringer i tredje periode. 

Brendan Harms og en sublimt spillende Yannick Vedel scorede for de lyseblå, som havde Mike Little noteret for tre assister. SønderjyskE-kaptajnen blev kåret som årets pokalfighter i en finale, som Esbjerg også havde stor ære af. 

Trods de manglende tilskuere leverede de to rivaler en formidabel finale, der heldigvis blev den foreløbig sidste uden tilskuere. I 2022 var folket tilbage på lægterne i Aalborg. 


LIGACHEF: TO SPILLERE TILFØJET før deadline METAL FINAL4: Sådan sendes kampene på TV2's platforme