Frederikshavn måtte tage tomhændede hjem efter en hård Odense-fight, der sikrede fynboerne en 3-2-sejr over gæsterne

Bulldogs bed igen og tog sejr nummer fire på stribe. I aften gik det ud over Frederikshavn, der måtte tage hjem med nederlag nummer fire på stribe. Det blev en dramatisk og intensiv i aften på Fyn, hvor spændingen helt frem til den sidste faceoff tre sekunder før tid.

Aleksandr Bumagin var tilbage hos nordjyderne, mens der var hjemmebanedebut til Sam Povorozniouk og Jack Walker hos et optændt Bulldogs-hold.

Kampens første dramatiske højdepunkt kom, da Martin Larsen tacklede højt på Kristian Jensen i Frederikshavns zone. Jensen tog sig til hovedet og måtte til tjek, mens Martin Larsen røg direkte i bruseren med en game misconduct.

Kristian Jensen vendte tilbage på isen, Frederikshavn fik knapt skabt farlige situationer i løbet af de fem minutter, hvor Sam Povorozniouk til gengæld skød så giftigt, at Galansky havde store problemer i Frederikshavns bur.

Kort efter at udvisningen var løbet ud, var Christopher Frederiksen centimeter fra at få lempet en styring i mål på pasning fra Dane Fox i en kamp, der var begyndt hidsigt. Den lille 22’er fra Odense, Povorozniouk, var stærkt kørende med et godt tungt hit på Santeri Suistio og tæt på at score efter et par snævre driblinger.

Det samme var Radim Piroutek i den anden ende i en afvekslende første periode, hvor ingen af holdene på nogen måde havde håndbremsen trukket.

De to nye amerikanere hos Odense har virkelig Bulldogs et pift og kort før første pause steppede lynhurtige Jack Walker forbi sin direkte modspiller og var tæt på at passere Galansky.

Spillet bølgede frem og tilbage i begyndelsen af anden, hvor de første store muligheder kom, da uret rundede syv minutter. Først var Dane Fox centimeter fra at passere Evan Cowley, inden Bulldogs fik vendt spillet. Jack Walker kom af sted i højre side og lagde den over i modsatte hjørne.

Velplaceret, men bestemt ikke umulig for Galansky i White Hawks-buret.

Halvvejs inde i periode skabte Walker og Povorozniouk igen ballade i gæsternes zone. Førstnævntes tværpasning var fem centimeter fra at nå Henry Hardarsons stav.

Spillet vendte, og Dane Fox fik en friløber. Men canadieren oversatsede i sin dribling.

Kort efter fik Frederikshavn udlignet. Mike Daugulis tog en udvisning, Mads Larsen tog sigte, da Frederikshavn havde sat sig fast.

Brandvarme Larsen kørte køligt et trækskud op i krydset til 1-1.

Klasseaktion, og Mads Larsen fortsatte, da Frederikshavn igen kom i overtal. Hans dirigentstok på toppen af Frederikshavns powerplay er fremragende, men det gav ikke pote i anden omgang.

Der var et halvt minut tilbage af anden periode, da Odense lavede det bedste mål i flere år i VinMedKant Arena.

Cole Candella begyndte opspillet, lagde den over til Brock Beukeboom.

Sebastian Ehlers kom med fart ind i zonen, tippede den perfekt til Lukas Lundvald, der så op og passede på tværs til Yannick Vedel. Han firsttimede den ind bag Jukuri. Alle fem Odense-spillere med i et fremragende mål.

Første minut i tredje periode bød på to kæmpechancer til gæsterne: Først var Mads Larsen helt blank, men Cowley blokerede og sekunder efter fik Fox og Bumagin chancen i to mod en.

Det perfekte par til den slags, skulle man mene, men Bumagin kiksede sin tværpasning og vi var lige vidt i en underholdende kamp.

Fadøllene smagte godt hos Odense-fansene denne fredag aften, hvor Himmelhunden blev sunget med en kraft, der ikke er hørt længe på Fyn. 1076 mennesker var på plads, også det højeste tal længe.

Jubelskrigene fortsatte i det 44. minut, da Cole Candella hamrede til fra blå linje. Henry Hardarson styrede den ind til 3-1 for hjemmeholdet.

Odense havde problemer stort set, hver gang Frederikshavns førstekæde var på is. Fox, Bumagin og Frederiksen kombinerer, så det er en fryd, men chancerne blev ikke udnyttet.

Heller ikke da Christopher Frederiksen var helt blank foran mål med 13 minutter igen. Han skød i maven på en storspillende Cowley.

Med 11 minutter igen tog Jari Pasanen timeout for at piske mere ild i sine folk. Kort efter var Nikolaj Krag-Christensen tæt på med et velplaceret skud, men Cowleys skulder reddede.

Jari Pasanen benyttede enhver lejlighed til at sende sin A-kæde ind, men heller ikke i to minutters powerplay lykkedes det at passere en velspillende Cowley.

Og man må også være ærlig at sige, at der ikke var meget offensiv power i de resterende White Hawks-kæder.

Med 3:31 minutter igen blev Lukas Lundvald for ivrig i sin jagt på pucken og slashede sig hidsigt til en udvisning. Frederikshavn tog Galansky ud for at spille seks mod fire, og igen kom kanonerne ind sammen med Nikolaj Krag-Christensen, der fik sidste stav på pucken til en 2-3-reducering med 2:41 igen.

Der var drama i slutfasen, der trak ud og ud med tumult inde foran mål, giftige skud fra Bumagin og Mads Larsen og tomt mål hos Frederikshavn.

Men Odense holdt stand og folket gik nærmest i guldjubel på Fyn, hvor man fejrede den fjerde sejr på stribe. Sikke en aften på Fyn, der endte med, at Henry Hardarson og Dane Fox agtede mere end at hilse på hinanden, da gæsterne var på vej ud.

Hjemmeholdet bød uden undtagelser på en stor indsats, men ros til Christopher Kamph i defensiven, der spillede med omtanke og målmand Cowley, som Odense allerede nu bør tale med i forhold til en kontrakt efter sommerferien.

Hos gæsterne savnede man power og intensitet, og der ligger for meget ansvar på vendelboernes bedste folk for øjeblikket.

Herning sikrede sejr over Rødovre på god første periode Interview: Lefebvre kunne godt tænke sig at blive: - Vi er begyndt at bygge noget godt op her