Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates fik endelig stoppet nederlagsserien mod Herlev fredag aften.

Der gik virkelig "hul på ketchupflasken" og Pirates scorede som bekendt ni gange mod det hårdt ramte gæstehold, der virkelig har det hårdt for øjeblikket. 

Herlev var måske den perfekte modstander for Aalborg på det perfekte tidspunkt, men det er en helt anden størrelse, der kommer til Nordjylland i aften i form af Rungsted.

Nordjyderne har længe haft problemer med at score, og har vundet skudstatistikken stort i flere af de seneste kampe - for alligevel at tabe matcherne, for eksempel i Rødovre og Vojens. 

Kampen i aften skal vise, om Aalborg har fået vendt den lille krise, eller om Pirates stadig hænger i bremsen. 

Rungsted og Aalborg plejer at spille ganske underholdende kampe, for begge hold kommer med offensiven som første tanke og der er mange stærke individualister på isen i aften.

Nordsjællænderne vandt senest 3-2 over Rødovre i en tæt kamp, hvor Rungsted slap to mål ind i boxplay. Det kræver stor disciplin at få point på udebane i Aalborg, og Rungsted skal i aften forsøge at holde sig uden for, hvis det skal blive til point i kampen mellem de seneste sæsoners mest dominerende klubber i Metal Ligaen. 

Historikken: Aalborg har vundet to gange i denne sæson. Senest 3-0 i Rungsted og tidligere på sæsonen 6-5 efter overtid. 

Det forventer vi: Aalborg med fuld offensiv åbner måske også så meget op, at Rungsted får lov at sætte hurtige omstillinger i gang. Vi tror på en underholdende match i det nordjyske med hjemmeholdet som favorit.

Statistikken: Rungsted har tabt de seneste fire kampe i Jylland og skal måske strække benene en ekstra gang på vejen til Aalborg. Nordjyderne har vundet de seneste to hjemmekampe med 9-2 - både over Frederikshavn og Herlev. Der er næppe basis for en tredje i træk i aften.

Metalligaen.tv: Michael Søvsø er på plads i Sparekassen Danmark Isarena. Der er lodtrækning til Metal Final4 i pausen mellem første og anden periode. 

Hold øje med: Calder Brooks var i hopla for Aalborg mod Herlev, hvor han lavede fem point. Hos Rungsted var Matthias Asperup kampafgørende mod Rødovre. 

Skader/karantæner: Jonas Brøndberg og Nicolaj Carstensen var væk fra Aalborgs backlinje mod Herlev. Til gengæld havde nordjyderne 13 angribere klar og dermed ikke plads til Tor Rasmussen. Magnus Boesen har været ude fra truppen i længere tid. Lucas Andersen og Nikolaj Davidsen var ikke med for Rungsted mod Rødovre. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs GOALSHOW: Se målene fra Rødovre-Herning