Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Cocktailparty og et hjemmehold i topform.

Der skal nok komme mange mennesker til ishockey i Aalborg i aften, hvor SønderjyskE gæster den nordjyske hovedstad. 

Pirates vandt med 7-1 over Esbjerg sidste fredag og supplerede med 5-3 i Rødovre i midtugen og er altså lige nu i en tvekamp med Herning i kampen om førstepladsen i Metal Ligaen.

Aalborg med samtlige spillere tilbage - stort set - ser skræmmende ud på papiret og har altså også vist en voldsom offensiv styrke både mod Esbjerg og Rødovre. Når Pirates-spillerne først begynder at cirkle i modstandernes zone, er det vanskeligt for modstanderen at følge med. 

Så bedre test for en hårdt plaget defensiv kan SønderjyskE ikke få. Træner Mario Simioni før kampen til klubbens hjemmeside:

- Vi leverede en god arbejdsindsats i Odense, hvor de scorede et powerplaymål og fem sekunder efter et powerplay. De sidste to er i tomt mål, hvor vi jagter en udligning. Men vores arbejdsetik og det, at vi holdt dem på to mål var positivt.

- Vi er i en proces lige nu, hvor vi skal tage små skridt og holde hovedet koldt. Det første skridt var at have fokus på defensiven og holde modstanderen fra at score mere end to mål. Det næste skridt er at gøre det i mere end én kamp.

- Nu gælder det Aalborg Pirates og her gælder det virkeligt om at undgå at tage chancer og lave individuelle fejl – vi skal samtidigt også være mere kyniske, når vi får chancen foran modstanderens mål. Vi har vist i starten af sæsonen at vi kan spille rigtigt godt ishockey. Nu er det op til os alle om at arbejde sammen og finde det spil frem igen – det er som sagt en proces, men holder vi tungen lige i munden og holder vi os til vores gameplan, så kan vi også hente point i Aalborg, siger han.

Historikken: Seneste opgør mellem de to hold endte faktisk med en SønderjyskE-sejr i Aalborg. Det blev 3-2 i overtid til de lyseblå i Sparekassen Danmark Isarena på en sen udligning og en efterfølgende scoring i overtid. Hjemme har SønderjyskE vundet 4-3 og 5-2 over Aalborg, mens Pirates 14. oktober 2022 gav SønderjyskE en lussing på 7-0.

Statistikken: Aalborg står med 11 point i de seneste fire kampe, mens gæsterne fra SønderjyskE trods alt har taget seks point inden for samme tidsrum, selv om der tales om formkrise hos Mario Simionis tropper.

Skader/karantæner: Aalborg var uden Nikolaj Carstensen og Nikolai Nielsen i Rødovre. SønderjyskE manglede Rasmus Lyø og Cam Spiro i kampen i Odense for nylig. 

Hold øje med: Det kræver en solid målmandspræstation at vinde i Aalborg, så uanset om Galbraith eller Henriksen står, er der krav til keeperen hos SønderjyskE. Hos Aalborg skiftes spillerne til at træde frem. Oskar Drugge lavede tre point i Rødovre senest. 

Det forventer vi: Gæsterne kommer under pres og skal "holde Aalborg på ydersiden". Det bliver en svær opgave for SønderjyskE, der er undertippet i aften. 


OPTAKT: Frederikshavn WH-Esbjerg Energy OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles