Kampstart 19:00 i Bentax Isarena

Så mødes de igen. 

Aalborg Pirates og SønderjyskE tørner sammen for tredje gang på ganske kort tid og de seneste to opgør har budt på hjemmesejre. Først 6-1 til Aalborg i Bentax og senest 3-1 til sønderjyderne hjemme i Frøs Arena. 

– Der er stadig mange point at spille om, og vi kigger altid opad i tabellen. Top fire er derfor noget, som vi stadigvæk går efter. Når det så er sagt, så gælder det om at komme ind i slutspillet med en god følelse. Det vil sige det rigtige momentum og den rigtige attitude, siger SønderjyskE's sportschef Kim Lykkeskov til klubbens hjemmeside.

Det var som om, at SønderjyskE op til og i forbindelse med Metal Final4-slutspillet fandt et nyt gear og en ny balance på holdet, der på en måde har fundet både spilleglæde og tempo frem igen. Og lige så stille begynder de skadede spillere også at vende tilbage til isen i Vojens og omegn.

Er det nok mod et Aalborg-hold, der i januar og februar har haft et par ringe måneder og helt sikkert er opsat på at få has på det dårlige formbarometer op til slutspillet?

Træner Garth Murray har i hvert fald en udfordring i forhold til at få puslespillet til at gå op i kæderne og med de mange spillere, han har til rådighed efterhånden. Det SKAL for Aalborgs vedkommende blive en styrke i den afgørende fase af sæsonen. 

Det forventer vi: At Aalborg vil komme med stor fart og forsøge at trykke SønderjyskE tilbage - nøjagtig som i det seneste opgør i Bentax Isarena, som Pirates vandt med 6-1. SønderjyskE vil forsøge at stå igen med tempo i skøjterne og hurtige omstillinger. Kampen kan sagtens få slutspilskarakter.

Hold øje med: Yannick Vedel har været virkelig stærkt kørende på det seneste og er avanceret til en nøglespiller for SønderjyskE. Når først det kører for Vedel, har han det med at lægge point til sin altid store fighterindsats. Hos Aalborg har den nye mand Ben Duffy nu haft lidt tid til at spille sin ind for alvor. Han kan godt blive en nøglespiller for nordjyderne.

Historikken: Aalborg har - bortset fra den seneste kamp - haft styr over SønderjyskE i denne sæson og står med 11 af 15 mulige point i de indbyrdes opgør.

Statistikken: Til gengæld har Aalborg blot fire point i de seneste fem kampe på formbarometeret, hvor SønderjyskE står med ni "pinde" for fem matcher. 

Skader/karantæner: Det er naturligvis spændende, om Aalborg har George Sørensen tilbage i målet efter Metal Final4-skaden, mens SønderjyskE med sikkerhed spiller uden Daniel Nielsen og Anders Biel, og har yderligere et par tvivlsomme folk. Måske kommer Matt Salhany i spil, hvis han papirer er i orden.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted SC