Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

De seneste to kampe mellem de to mandskaber har været kampe med vidt forskellige ansigter, men fælles for begge kampe har været, at Rungsted har været spillemæssigt dominerende. I tv-kampen for nylig fik Frederikshavn bragt sig foran 4-0, inden Rungsteds comeback kom for sent og White Hawks endte med at vinde 4-3, mens nordjyderne søndag blev spillet helt ud af brættet i Bitcoin Arena, hvor Rungsted selv med en del skader vandt 6-1.

Dermed fuldbyrdede Rungsted en mareridtsuge for Frederikshavn, der tirsdag tabte 1-4 i Odense.

Det er ganske enkelt umuligt at finde en form for konstant hos Frederikshavn i denne sæson. Skiftevis svinger pendulet fra stærkt til nærmest elendigt, og sådan har det været det meste af sæsonen. Jævner det sig ud før slutspillet?

I hvert fald skal nordjyderne i aften tage udgangspunkt i defensiven for at finde fodfæste mod et yderst velspillende og rytmisk Rungsted-hold, der lige nu virkelig ruller på med tre scorende angrebskæder og en backlinje, hvor Shane Hanna og Morten Jensen trækker et stort læs på fremragende vis.

Seneste besøg i Frederikshavn endte med 7-1 til Rungsted, så der er virkelig noget at forberede sig til for Jari Pasanen inden aftenens kamp.

Skader/karantæner: Nordjyderne uden Bumagin og Shugg søndag, hvor Rungsted stillede uden de skadede Mathias Røndbjerg, Tim Daly og Jacob Gammelgaard og Joachim Holten Møller i backlinjen, mens Mathias L. Hansen var ude i angrebet, hvor man endnu ikke satte Frederik Bjerrum ind.

Historikken: Femte kamp mellem de to mandskaber i denne sæson. Rungsted vandt det første med 4-1, fulgte op med 7-1 i Frederikshavn, inden nordjyderne vandt 4-3 i Rungsted. Til gengæld blev det altså 6-1 til Rungsted søndag, hvor Frederikshavn blev spillet helt ud af brættet.

Statistikken: Rungsted synes svære at stoppe for øjeblikket og topper formbarometeret for både de seneste fem og 10 kampe. Frederikshavn har blot noteret 10 point – et enkelt point i snit – i de seneste 10 kampe.

Det forventer vi: At Frederikshavn forsøger at stå godt i banen i første periode, inden nordjyderne for alvor begynder at angribe. En god start er en absolut forudsætning, hvis White Hawks skal i nærheden af point i aften.

Hold øje med: Morten Jensen er vel den mest dominerende danske back pt. i Metal Ligaen og den spilstærke mand lider ”landsholdsmæssigt” af de mange aflyste landskampe. Det har kostet ham en fast plads i rødt og hvidt. Hos Frederikshavn skal en Niklas Pavel være central i den ”defensive defensiv” med sin fysiske styrke.


STREAM: Herning Blue Fox-Herlev Eagles OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles