Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Det er tid til endnu en udgave af det nordjyske derby, når White Hawks og Pirates mødes for første gang siden nytårsbragene, som blev overværet af næsten 8000 tilskuere i alt.

Formentlig kommer vi ikke op i nærheden af de 3000 tilskuere i Frederikshavn i aften, men mindre kan også gøre det og intensiteten kommer som altid til at være høj. 

Det er et hjemmehold, der er noget i krise, som møder frem i aften.

Frederikshavn har tabt den seneste håndfuld kampe og spillet har oven i købet ikke været imponerende, ligesom flere af de bærende spillere har været ude eller er udgået. 

Så tung opgave for White Hawks og Pelle Hånberg i dag mod et Aalborg-hold, der har været klart bedst på udebane i den seneste del af sæsonen. 

Således også i nytårskampene, hvor Frederikshavn vandt i Aalborg, mens Aalborg vandt i Nordjyske Bank Arena.

Pirates kommer fra en sikker udesejr i Herlev, hvor Garth Murrays tropper dominerede totalt. Og med Matt Salhany inde på holdet, stiller Aalborg med en skræmmende opstilling, som er endnu mere skræmmende, når Patrick Bjorkstrand dukker op. 

Skader/karantæner: Jesper Jensen udgik for Frederikshavn i Herning i fredags, i forvejen manglede Jonas Jakobsen. Hos Aalborg var Ian Edmondson og Patrick Bjorkstrand skrevet på skadeslisten. 

Det forventer vi: Det bliver en vanskelig omgang for Frederikshavn mod det bredt funderede og meget stærkt udseende Aalborg-hold, der oven i købet spiller bedst på udebane. Gæsterne er favorit, men selvfølgelig er "lokalopgørs-faktoren" også en faktor.

Historikken: I nytårskampene vandt Frederikshavn 2-1 i Aalborg, mens Aalborg vandt 5-2 i Frederikshavn. De to tidligere opgør er endt 4-2 til Aalborg. 

Statistikken: Frederikshavn er helt i bunden af formbarometeret med 0 point i de seneste fem kampe, mens Aalborg står med 10 point for samme antal matcher. 

Hold øje med: Frederikshavns back Mads Iversen har været en af de positive elementer for White Hawks i denne sæson, mens Aalborg havde Matt Salhany inde til en flot debut i Herlev fredag aften. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles Kun Mathias Bau sidder nu ude: - Vi kan gå hele vejen, siger Hernings nye back