Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks går ind med revanchelyst i dagens match mod Odense Bulldogs.

Nordjyderne spillede ifølge egne udsagn ikke alt for godt i fredags mod et SønderjyskE-mandskab, der omvendt var veloplagt og klar til 60 minutters god ishockey.

Det resulterede i Frederikshavns første nederlag i syv kampe, og dermed også en trang til revanche i dag, hvor Odense kommer på besøg.

Bulldogs kommer med 15 rene nederlag på stribe og nøjedes med at spille 20 gode minutter mod Herlev fredag aften. Resten var lige "til hundene".

Odense knækkede, da Herlev scorede to tidlige mål i anden periode, og det er på sin vis ganske forståeligt, at der ikke er meget modstandskraft i fynboerne, når det begynder at gå den forkerte vej. Det er svært at mobilisere den mentale kraft med så mange nederlag på stribe, selv om Odense faktisk har gjort det nogle gange i den seneste måned - og alligevel tabt.

"Bundholdets lod" hænger over Fyn lige nu.

Speciel kamp i dag også fordi Kristian Jensen optræder mod Odense for første gang siden den voldsomme hændelse tilbage i september, hvor han sendte Lucas Bjerre Rasmussen ned med en voldsomt knytnæveslag i isen. Jensen fik 17 spilledages karantæne og en efterfølgende betinget fængselsdom. Odense-backen har endnu ikke været i aktion i Metal Ligaen siden dengang.

Historikken: Odenses seneste sejr - efter overtid - i Metal Ligaen - var mod Frederikshavn. Det blev 4-3 i VinMedKant Arena og vi skal helt tilbage til 18. oktober for at Bulldogs-spillerne senest kunne juble.

Statistikken: Dane Fox fortsatte sin brandvarme trend i Vojens fredag trods nederlaget. Han har point i de syv seneste kampe, og står i alt med 17 point siden Frederikshavns 4-0-sejr over Odense 17. november.

Hold øje med: Der bliver pres på Evan Cowley i eftermiddag, og Odense-defensiven skal spille med størst mulige koncentration foran målmanden, der har brug for al mulig hjælp, hvis Odense skal have en chance for point. Hos Frederikshavn er Aleksandr Bumagin en mand, der med sin tekniske snilde sagtens kan skabe problemer for det fynske forsvar.

Skader/karantæner: Odense manglede Mike Daugulis og Lucas Bjerre Rasmussen fredag, og Jakob Wittendorf har på sin egen Facebook-profil sagt farvel til klubben. Frederikshavn uden Mathias Mølgaard fredag aften i Vojens.

Det forventer vi: Tungt pres på fynboerne, der skal spille over hundrede procent for at hente point i Frederikshavn.

OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE Thomas Søndergaard klar til at spille med brækket næse i dag