Kampstart 20:00 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs har revanche til gode i aften, hvor det gælder Esbjerg Energy i en formentlig godt fyldt Spar Nord Arena.

Esbjerg vandt den første indbyrdes kamp over fynboerne med 2-1 for et par uger siden i Granly Hockey Arena, og den kamp har Bulldogs-spillerne siden karakteriseret som en af de dårligste i sæsonen.

Så der er en hel konkret mulighed for at tage revanche, når Esbjerg kommer på besøg. Formentlig et ganske desperat gæstehold, der VIL arbejde for at bringe den sidste mulighed for en Metal Final4-plads i spil.

Esbjerg-træner Jason Jaspers om modstanderen og kampen:

- Særligt Odenses førstekæde med Gunars Skvorcovs, Jesper Thörnberg og Markus Jensen har imponeret med mange point. Og samtidigt har målmand Stefanos Lekkas leveret gode kampe i det fynske mål. Derfor skal vi fx lukke ned for den fynske førstekæde og få hul på deres målmand. Mon ikke vi kan se frem til en duel mellem to gode målmænd, Stefanos Lekkas og Mathias Seldrup?

- I trænerstaben har vi set et dygtigt Odense-mandskab, som ikke mindst har virket stærke på hjemmebanen Spar Nord Arena. Forventningen er, at de fynske fans er med til at skabe en fest i aften, så isen kunne meget let blive bragt i kog, siger han.

Det forventer vi: Og det er lige nøjagtig, hvad skribenten her også forventer. Masser af knald på i Odense mellem to hold, der ofte "laver god ballade", når de tørner sammen. 

Statistikken: Odense er skarpe på hjemmebane, hvor de har fået 12 af 15 mulige point. Esbjerg står med blot en enkelt udesejr i fem mulige forsøg, så vestjyderne har mulighed for at vende en trend i aften.

Hold øje med: Radim Piroutek scorede Odenses enlige mål i Rungsted for nylig, og han er gennemgående stærkt kørende for øjeblikket. Hos Esbjerg var Mathias Seldrup stærkt kørende i buret mod Herning, hvor han holdt nullet for første gang i sæsonen.

Skader/karantæner: Odense har i de seneste kampe kørt uden Rasmus Simonsen, mens Esbjerg mod Herning spillede uden en hel håndfuld spillere: Philip Larsen, Simon Grønvaldt, Grayson Downing, Sune Hjulmand og Søren Nielsen var ude. 

Historikken: 2-1-kampen for nylig var en ny trend i forhold til sidste sæson, hvor målene væltede ind i de indbyrdes kampe. Der blev scoret ni mål i gennemsnit i kampene mellem Odense og Esbjerg. 


Herning dukkede topholdet efter stærk tredje periode OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls