Kampstart 19:00 i Rødovre Centrum Arena

Rødovre har revanche til gode, og hvilke rammer der er om de sjællandske klassikere her i jule- og nytårstiderne.

Onsdag var der udsolgt i Rungsted, og i aften er det Rødovre Centrum Arena, der formentlig er fyldt til randen – sådan lyder bulletinerne i hvert fald – når Mighty Bulls har hjemmebane mod ærkerivalerne fra Nordsjælland.

Sådan, lad os bare få bragt ekstra liv i den rivalisering igen.

Det kræver også at Rødovre leverer, så det bliver tæt og jævnbyrdigt mod et på papiret stærkere og mere rutineret Rungsted-hold. To af de hidtidige opgør har været ganske tætte, mens Rungsted har vundet 7-2 og 5-1 i de øvrige to kampe og den seneste endte altså med en let sejr til Seier (Capital).

Her var det Lucas Andersen, der brillerede med hattrick og plan A for Rødovre er formentlig at stoppe ham i aften. Plan B for Olaf Eller er så at finde en taktisk løsning, der kan stå imod i 60 minutter.

Bliver det med fokus på det simple, eller er Rødovre tilbage ved gamle dyder med masser af skøjteløb og pres på modstanderen med de redskaber, man er opdraget med i Rødovres talentskole?

Det mere drevne Rungsted-hold har været svært at regne ud i denne sæson. Det går op og ned for Mark Pedersons mandskab, der synes både at kunne slå alle hold, men også gå ned mod enhver modstander.

Statistikken: Den seneste tid har dog budt på opadgående formkurve for Rungsted. De sidste 10 kampe har budt på 18 point og i den periode har Rungsted været tredjebedst sammen med Odense. Til sammenligning har Rødovre kun taget otte point i de seneste 10 kampe.

Historikken: Rødovre vandt 6-5 efter overtid i det første møde mellem de to hold. Derefter tog Rungsted teten og har vundet 7-2, 3-2 og senest 5-1.

Det forventer vi: Den historik og onsdagens kamp betyder også, at Rungsted er favorit i aften. Hjemmepublikummet – hvis Rødovre Centrum Arena er i form – kan dog løfte Rødovre og give en jævnbyrdig og åben kamp.

Hold øje med: Steve Whitney dukkede op med mål og assist i onsdags. Rødovre er afhængig af, at de finske superstjerner Gymer og Moilanen slår til i en kamp som denne. Topspillerne skal levere.

Metalligaen.tv: Henrik Bauch er på plads i Rødovre Skøjte Arena i aften og guider seerne gennem de spændende 60 minutter.

Skader/karantæner: Rungsted havde fuldt hold i onsdagens kamp, hvor Rødovre manglede Mikkel Binou Jensen.

 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE