Odense-angriberen glæder sig over at have publikum i ryggen på fredag

Odense havde den næsten perfekte udgangsposition i Esbjerg i aftes.

Foran 3-2 i kampe og 1-1 dybt inde i kamp seks, havde fynboerne tingene, hvor de ville have dem. Sådan stort set i hvert fald.

Men lige pludselig - og næsten ud af ingenting - skød Gordie Ballhorn på mål helt ude fra blå linje, og Esbjerg bragte sig foran 2-1. Derefter kørte det som smurt for vestjyderne, der stille og roligt trak fra og fik afgjort kampen. 

- Intensiteten var der ikke fra os i aften. Det lignede slet ikke de seneste kampe, og vi skal finde tilbage til den intensitet på fredag (til den syvende kamp i serien), sagde Odenses Radim Piroutek til Metalligaen.dk efter kampen. 

- Forskellen i dag var vel, at de fik scoret på deres chancer, og det gjorde vi ikke. Men vi skal passe på ikke at blive for passive i vores spil, så er der ikke noget, der går. Vi kan ikke bare forsvare. Holder vi os til vores gameplan på fredag, skal det nok gå, lød det fra Odenses nummer 90, der har været en af de stærkeste spillere i serien hidtil. 

- Det betyder rigtig meget at have hjemmebane i den afgørende kamp. Det bliver kæmpestort og vi skal simpelthen bare vinde på fredag. , siger Piroutek. 

Hvert hold har vundet to hjemmekampe, mens både Esbjerg og Odense har "stjålet" en sejr på fremmed is. Og sådan er vi altså kommet så vidt, at de fleste "eksperters" og også mange fans' forudsigelser om en syvende kamp er blevet en realitet.


Champions Hockey League: Metal Ligaen tildeles plads i 2024/25-sæsonen Sådan spilles de fire første semifinaler