Vestjydernes Grayson Downing blev matchvinder og sikrede vestjyderne ekstrapointet

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy 4-5 (0-1,1-1,3-2) Esbjerg har gennem de seneste sæsoner ofte drillet Aalborg Pirates, og det er som om nordjyderne ikke helt har så nemt ved at greje det ”nordamerikanske” Esbjerg-mandskab, som de øvrige mandskaber i Metal Ligaen. I dag blev Esbjerg det første hold i sæsonen, der tog point fra Aalborg med en 5-4-sejr i overtid.

Grayson Downing blev helten for vestjyderne.

Der var julestemning i og omkring Bentax Isarena, men der var ikke julestemning på isen, hvor der blev spillet meget hårdt fra begge holds side.

Pirates kom godt ud i 1. periode, hvor de kom frem et par gode muligheder uden, at det gav mål. Dramatikken tog en drejning, da Martin Højbjerg tacklede Esbjergs Simon Grønvaldt hårdt i banden.

Dommerne vurderede det til en badebillet til Martin Højbjerg og fem minutters powerplay til Esbjerg.

Pirates kæmpede bravt i undertal, hvor de også blev hjulpet på vej af, at Esbjerg tog en udvisning tæt under mål.

Der var chancer i begge ender af isen i resten af perioden, hvor det var tydeligt, at begge hold ønskede at gå ind til julepausen med en sejr.

Det var ikke kønt i 2. periode fra Pirates' side, og det kostede også et par mål. Først styrede Andreas Grundtvig pucken i nettet bag en chanceløs George Sørensen.

Pirates fik deres første rigtige powerplay i kampen, men der manglede den samme gnist og idé i powerplay som Aalborg ofte har vist tidligere på sæsonen.

I stedet var det Esbjerg, der scorede til 0-2, da Simon Grønvaldt blev efterladt helt alene ved bagerste stolpe, og han kunne sende pucken i nettet. Det skete, mens Pirates ellers var i overtal.

Det var Esbjerg, der kom frem til de største muligheder, og George Sørensen havde en travl dag i målet.

Pirates fik alligevel reduceret til 1-2 før anden pause. Aalborg spillede Esbjerg tynde i defensiven, og Thom Flodqvist kunne reducere. Det gav et boost til publikum og til spillerne på isen, hvor Felix Scheel og Pierre-Olivier Morin var afsted i en to mod en, men Scheels aflevering til Morin blev for upræcis.

Pirates var tvunget ud i endnu en af de store tredje periode, som holdet har leveret så mange af i løbe. Det begyndte skidt.

Under et minut inde i perioden fumlede Sebastian Bergholt med pucken foran eget mål, hvis Esbjergs Brett Welychka udnyttede til at bringe Esbjerg på 1-3. Anders Krogsgaard fik hurtigt reduceret til 2-3, da han tog et raid op af isen og sendte pucken i nettet. Esbjerg kom foran med 2-4, da Jasse Mychan fik sendt pucken i nettet, hvor George Sørensen ikke nåede at af inde ved kroppen.

Felix Scheel reducerede til 3-4 på et af de mindre komiske mål, hvor han sendte en knuckleball afsted mod mål, hvor Seldrup i Esbjergs mål ikke så helt heldig ud.

Bentax Isarena kogte og da Pirates kom i powerplay, så stillede Kirill Kabanov sig op i ægte Ovechkin-stil og var klar med kanonen, som han hamrede i nettet til udligning 4-4. Pirates fik muligheden i powerplay mod slutningen af perioden, men tiden løb af uret, og dermed var det første pointtab på hjemmebane i denne sæson en realitet.

I overtiden var det Esbjerg, der var skarpest, da Grayson Downing sendte pucken i nettet bag George Sørensen.

Værd at bemærke, at Esbjerg manglede både Niklas Andersen og de to nordamerikanske backer, Brown og Walsh - og Niklas Andersen, mens Aalborg manglede Marcus Pedersen, Tim Davison og Thomas Spelling.

SønderjyskE henter canadisk center - tidligere Blue Fox-spiller lander i Vojens Herning afgjorde vigtigt opgør på scoring i undertal