Tæt kvartfinale i Sparekassen Danmark Isarena, hvor hjemmeholdets gode start blev afgørende

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 4-2 (2-1,0-0,2-1)

Favoritterne er tilbage på sporet.

Det er konklusionen efter denne aftens ishockeykamp i Sparekassen Danmark Isarena, hvor kvartfinale tre faldt ud til Aalborgs fordel, ikke mindst på grund en lynstart, der lagde grunden til Pirates-sejren.

Det blev som ventet en yderst jævnbyrdig og tæt kvartfinale i aften, hvor begge hold spillede disciplineret og taktisk - uden dog helt at lægge låg på det offensive spil, som begge hold ynder at udføre.

Pirates leverede en drømmestart med to hurtige mål.

Oskar Östlund blev sat under pres fra start og en af Metal Ligaens varmeste spillere, Jeppe Jul Korsgaard, kunne klappe en returpuck i nettet til 1-0 og stor jubel for hjemmepublikummet, der ønskede "orden i sagerne" efter fredagens vilde 2-11-nederlag.

Kort efter var den gal igen i Rungsted-zonen. Og igen var det hjemmeholdet, der var først over en retur. Denne gang Ian Edmondson, der var stødt med frem og udnyttede en løs puck, der drev lige ud til den canadiske back.

Stærk spilopfattelse af Edmondson og målene kom som to pistolskud med blot 32 sekunders mellemrum og inden, der var spillet fire minutter.

Rungsted kom sig over chokket og arbejdede sig stille og roligt ind i kampen. Spillet bølgede frem og tilbage og der var både halve og hele chancer i begge ender. Sørensen og Östlund var på plads og Aalborg-målmanden viste topform, da Olsson og Persson kombinerede sig smukt op gennem banen.

Men med blot tre sekunder igen kunne Sørensen ikke forhindre, at Lucas Andersen scorede efter et glimrende gennemspillet angreb.

2-1 efter første periode, og det forblev således efter en anden periode, hvor Rungsted havde seks-syv minutter, hvor man - anført af specielt Brett Thompson - drev det ene angreb efter det andet frem mod Sørensen og Aalborg-målet.

Pirates holdt stand og overlevede den stærke Rungsted-forcering. Gæsterne spillede igen som nummer langt over otte i grundspillet og beviste igen, at Aalborg skal yde maksimalt for at komme over kvartfinaleserien.

Vi skulle frem til til det 46. minut for at finde det næste mål.

Det faldt til Aalborg, der kunne glæde sig over, at Matt Salhany lige nu viser målform. Efter en lidt skuffende start i Aalborg Pirates-trøjen har han fundet målformen og masede på en eller måde pucken ind.

Vigtigt for Pirates, der fik chancen i powerplay i det 51. minut uden at udnytte den.

Gæsterne kom for alvor tilbage i kampen, da Ian Edmondson blev udvist i slutfasen. Brett Thompson kom over en løs puck med fire minutter igen og reducerede for Rungsted.

3-2 til hjemmeholdet på tavlen og en gyserafslutning i vente.

Den kom aldrig. Gæsterne fik ikke etableret sig foran George Sørensen og i stedet fik Ben Carroll lagt pucken op bag Rungsteds mål, hvor Matt Salhany snuppede den og lagde den i det tomme bur.

4-2 til Aalborg foran 2983 tilskuere i aften i det nordjyske.

2-1 i serien, der fortsætter på fredag i Bitcoin Arena i en kvartfinaleserie, der stadig er brandvarm.

Herning sejrede problemfrit med 3-0 over Frederikshavn De danske mestre får billet til Champions Hockey League 2023/24