Tappara Tampere blev presset til det yderst i Sparekassen Danmark Isarena

De danske mestre fra Aalborg startede sin europæiske sæson i Champions Hockey League imod de forsvarende Champions League-vinder, Tappara Tampere. En utrolig hård modstander fra den absolutte top af europæisk ishockey. Trods den store niveauforskel på papiret mellem de to hold, blev det en tæt og flot spillet kamp.

Begge hold spillede kampen med devisen "angreb", og skabte en masse chancer, og selvom Tappara var mest på pucken i starten, var det Aalborg Pirates, som var tæt på at komme foran efter tre minutter.

En fejl bag mål gav de unge pirater Magnus Boesen og Tor Ulrik Bolther Rasmussen chancen, men den sidste pasning manglede den nødvendige skarphed

Generelt spillede de unge danskere en fremragende kamp, og var i flere omgange tæt på, men Christian Heljanko, som sidste sæson var turneringens bedste målmand, stod endnu en flot periode. Det samme gjorde George Sørensen, som i den grad agerede redningsmand i flere omgange. Især overfor den tidligere NHL-spiller Nicholas Baptiste, som i flere omgange brugte sin fysik til at komme til chancer foran mål.

En enkelt gang i perioden var George Sørensen dog passeret, da finnerne udnyttede en fejl i Aalborgs udskiftning. Det gav en tre mod en-situation som gæsterne flot eksekverede, hvilket gav en fri chance til Veli-Matti Savinainen, som hamrede pucken på overliggeren.

Overtalsspillet har set et par store ændringer i denne sæsons CHL. Powerplayet kommer til at køre alle to minutter ud, med mindre holdet i undertal scorer.

En stor ændring, som i den grad gør at et godt powerplay kan blive vitalt for succes, og Aalborg fik kampens første chance i overtal, men trods gode chancer til Patrick Bjorkstrand og Tobias Ladehoff så lykkes det ikke at passere Heljanko i målet.

Mod periodens afslutning var begge hold utroligt tæt på at tage føringen. Først var Aalborg ved at give et mål væk i to omgange da de tabte pucken i egen zone, men George Sørensen lavede et par superredninger på Carter Camper.

I den anden ende var Calder Brooks tæt på at udnytte et fornemt pres fra Jeppe Jul Korsgaard, men hans afslutning mellem benene på Heljanko lykkes lige præcis ikke. Dermed endte perioden målløs trods de mange chancer.

Chokstart og flot fight

Tappara har fået Rikard Grönborg som træner fra denne sæson og fra anden periodes start lignede det, at den tidligere svenske landstræner havde talt med store ord i pausen. Finnerne kom ud i et helt andet tempo og satte Aalborg under stort pres fra første faceoff. Det gav en helt fri mulighed til den Nicholas Baptiste, som dog blev afvist af George Sørensen.

Den tidligere NHL-spiller tog dog revanche på få sekunder senere. Aalborg fik knap nok pucken ud af zonen før de igen blev fanget af finnernes fart. Anton Levtchi blæste forbi Aalborgs defensiv og sendte en perfekt pasning over til Baptiste som første gang hamrede pucken op i nettaget bag en chanceløs George Sørensen til en fortjent finsk føring.

Gæsterne forsatte, og fik også et powerplay minuttet senere. Aalborgs boxplay kæmpede heroisk og fik pucken ud af zonen, men en hurtig spilvending fra egen zone gav Levtchi en friløber mod George Sørensens mål. Anders Koch opfattede dog situationen og fik lavet en fantastisk defensiv aktion, hvilket forhindrede en scoring til finnernes powerplay.

I den anden ende var det begrænset hvor meget Aalborg kom til, men de havde dog enkelte chancer.

Både Thomas Spelling og Tommy Giroux var tæt på at finde et hul i gæsternes opdækning, men i begge omgange var Christian Heljanko på plads.

Midtvejs fik danskerne et powerplay, men her skal Aalborg i den grad takke George Sørensen og stolpen for at den nye udvisningsregel ikke kom i spil, da Heikki Liedes var nærgående to gange indenfor få sekunder.

Finnerne var forsat bedst, men som perioden skred frem, begyndte Aalborg at komme bedre med i kampen igen. De fik forhindret finnerne i at komme til de helt store chancer og lidt ud af ingenting udlignede de danske mestre. En fejl i egen zone gav Nicolai Nielsen chancen for at gå mod mål. Hvor mange formentligt selv havde forsøgt en afslutning, lagde Nielsen formidabelt tilbage til Calder Brooks, som flot afventede Heljankos udfald inden han satte pucken op i nettaget.

Mod slutningen var Aalborg sågar tæt på at tage føringen, da de i powerplay var millimeter fra en scoring. Først ved Patrick Bjorkstrand og dernæst Anders Koch, men et sæt kanonredninger fra Heljanko forhindrede en aalborgensisk føring med to minutter igen. Det var dog tæt på at gå helt galt i det næste skift, da Koch tog en udvisning. Det gav et halvandet minuts 4 mod 4, og Savinainen havde alletiders mulighed, da han modtog pucken to meter fra mål. En fri chance, men George Sørensen kom flyvende og forhindrede sen finsk scoring.

Fortjent dansk point

Stilling var forsat 1-1 inden tredje periode, som fik en noget låst og afventede indledning. Aalborg solgte sig dyrt og gjorde alt de kunne for at holde finnerne på afstand. Som perioden skred frem begyndte gæsterne at overtage spillet, men Aalborg var fantastisk tæt på at komme foran da Magnus Boesen fik en gigantisk chance med 11 minutter igen.

En fejl af de forsvarende CHL-mestre gav den unge Aalborg angriber en fri chance foran mål, men nok engang var gæsternes målmand Christian Heljanko på plads.

Kampbilledet fortsatte, og selvom finnerne bestemt også havde sine chancer, var både Jeppe Jul Korsgaard, Thomas Spelling, Pierre-Olivier Morin og Tobias Ladehoff tæt på at bringe Aalborg Pirates foran med få minutter igen. George Sørensen ville dog ikke lade sig blive overgået af sin finske kollega, og mod slutningen lavede han nogle klasseredninger på henholdsvis Heikki Liedes og Carter Camper.

De to målmænds tårnhøje niveau betød at kampens afgørelse måtte findes i overtid, hvilket sikrede de danske mestre et sensationelt og yderst fortjent point. I overtid var begge hold nærgående, og igen lavede George Sørensen mirakler, da han liggende fik gribehandsken i vejen for en afslutning fra Anton Levtchi.

Desværre måtte han dog se sig slået af Nicholas Baptiste med 50 sekunder igen, da den tidligere Buffalo Sabers spiler flot fik plads til at sende en afslutning mellem benene på Sørensen på en kontra. Finnerne kunne juble og ånde lettet op, mens Aalborg kunne gå fra isen til stor applaus fra de 2000 fans med et overraskende point efter en sensationel fight.

OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs UNLIMITED-KUNDER: HER KØBER DU METALLIGAEN.TV