Han er faldet godt til i det vestjyske, efter skiftet fra Frederikshavn, og nu har Energy og Grønvaldt har skrevet under på en ny et-årig aftale.

Det ligner et godt match mellem Esbjerg og Grønvaldt. I hvert fald er backen klar til sin femte sæson i det vestjyske, hvor han præsenteres således i klubbens pressemeddelelse.

- Motivationen til at spille i Esbjerg har lige siden jeg kom til klubben været der. Og motivationen for at arbejde videre med truppen er ikke blevet mindre gennem årene. Jeg vil vinde med disse drenge. De betyder noget ganske særligt for mig, forklarer Simon Grønvaldt:

- Her er sjovt at være. Fra dag et er jeg blevet taget god imod af alle. Spillere, organisationen, folk omkring holdet og fansene. Det har gjort, at jeg har følt mig velkommen. Det betyder alt, at folk er som de er. Det får mig til gerne at ville være en del af det fællesskab.

Simon Grønvaldt er fra Rødovre, hvor han som helt ung spillede og senere fik debut i Metal Ligaen for ”Mighjty Bulls”. Herefter gik turen til Canada, hvor han spillede i OHL, der er en af de store juniorligaer. Efter hjemkomsten har Grønvaldt spillet i Rødovre, Aalborg, Odense og Frederikshavn, inden han i sommeren 2019 tog til Esbjerg.

- Simon er en erfaren back. Han spillede en god sæson sidste år og tilkæmpede sig en plads som Top6-back i Esbjerg. Vi har arbejdet med at opprioritere den defensive side af Simons back-spil og gjort pasningerne mindre risikobetonede. Derved minimerer vi de farligste pucktab, forklarer assistenttræner Erik Petersen fra Esbjerg Energy:

- I bl.a. træningskampene, der lå forud for sidste års Metal Liga, fik Simon vist, at han havde forbedret sig fysisk. Han mødte op i bedre form og det gav ham mulighed for at løfte sit spil. Han fandt ind i rollen, som en mere defensiv back og accepterede den. Det var en medvirkende årsag til, at han fik en så god sæson i Esbjerg.

Igennem 13 sæsoner har Simon Grønvaldt spillet 622 kampe i Metal Ligaen, hvor han 51 gange har kunnet løfte armene efter en scoring. Samtidigt er den 188 cm høje back noteret for 230 point. Simon Grønvaldt har repræsenteret Danmark ved U18- og U20-slutrunder og har også spillet seniorlandskampe.

- Jeg var meget offensiv som yngre. Og jeg har udviklet mig til en mere defensiv-minded back. På dette plan er der sket en udvikling af mit spil. Hvis træneren ønsker, at jeg spiller på en særlig måde, forsøger jeg at opfylde ønsket. Jeg tilpasser mit spil til den rolle, der er tiltænkt mig.

- Yngre spillere tager flere chancer. Ældre har muligheden for at spille med mere omtanke. Nogle kunne mene, at defensiven er en kedelig side af ishockeyen. Men der er jo både en offensiv og en defensiv side af ishockey-spillet og så påtager jeg mig gerne den rolle, der er tiltænkt mig, slutter Simon Grønvaldt.  


Max Tjernström fortsætter i SønderjyskE Ballhorn fra Herning til Esbjerg