Nordjyderne fik lige nøjagtig slæbt bonuspointet hjem mod et stærkt kæmpende Odense-hold i en kamp, der endte med en uværdig afslutning

Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs 3-2 (1-1,0-1,1-0) 1-0 Knæk Cancer-kamp i Frederikshavn i aften, endte i kæmpe tumult og masseslagsmål efter 64 minutters ishockey. Hjemmeholdet hev en kneben sejr hjem i overtid, men kampen vil blive husket for et efterspillet. Der er uden tvivl flere karantæner i vente, og en meget ærgerlig afslutning på kampen.

God Odense start i Nordjyske Bank Arena, hvor de indledte med et pres mod høgenes defensiv. Tilbagekomsten af Dale Mitchell havde uden tvivl givet fynboerne et boost, og de kom energiske ud til kampen.

Derfor var det en streg i regningen at White Hawks scorede første gang de var i Odense zonen. Efter godt fire minutter kunne hjemmepublikummet juble, da russeren Bumagin udnyttede lidt fumleri fra Tadeas Galansky. Her så tjekken ikke alt for god ud på sin gamle hjemmebane.

Kort efter to plus to minutters udvisning til aggressive Cody Donaghey, der havde en høj stok i hovedet på Bumagin. Men det udnyttede vendelboerne ikke, og Galansky var nærmest arbejdsløs i de fire minutter. Det var faktisk Odense der havde den største chance i de fire minutter, men Lukas Lundvalds afslutning var for svag.

Det var den ikke efter små 14 minutter, da Sebastian Ehlers vandt en face-off. Tilbage til Lundvald, der trykkede af med det samme. Pucken sejlede i kassen, og her var det Seldrup der ikke så særlig heldig ud med sin aktion.

Derfor 1-1 efter en jævn første periode, der aldrig rigtig kom op at ringe.

Odense var i teten i anden periode, og optimismen lyste ud af dem. De lagde flere gode pres mod Seldrup, og havde flere gode muligheder. Det var bestemt ikke til at se det var et bundhold der gæstede Danmarks nordligste skøjtehal i aften, og deres fight var en nydelse.

De ærgrede sig over de misbrugte chancer i anden periode, hvor de også havde et overtal, der dog ikke blev så farligt som ventet.

I den anden ende var der dog også bud efter Galanskys mål. Fejlen fra første periode så ud til at have tændt tjekken, for han lukkede godt af. Især havde han en klasseredning, da Bumagin fra tæt hold burde have bragt høgene i spidsen.

Christian Juhl Thunbo og Lucas Andersen måtte tidligt i bad efter en svingom. Det er ikke længere tilladt, så varmt brusebad til de to lang tid før de andre. Det blev lidt beskidt i anden periode, hvor der var små kampe i kampen. Ikke lige kønt at se på, og stor opgave for dommerne at se det hele.

Med 0,1 sekund tilbage af perioden gjorde gæsterne det til 2-1. Det kunne man ikke kalde ufortjent, for de krigede som gale. De havde lige overlevet en udvisning, og så tog Henry Hardarson chancen i de døende sekunder, og pludselig blafrede gardinet bag Seldrup. Masser af trafik umuligjorde hans arbejde, og så var det Odense der var foran inden tredje periode.

Manges øjne hvilede naturligvis på Dale Mitchell. Canadierens comeback i Metal Ligaen har været længe ventet, og han skuffede på ingen måde. Han fightede som vi kender ham, han havde chancer, og han var også lige kortvarigt oppe at toppes med Kyle Hope. Alt var som det gamle, og det er jo det alle hockey-elskere kan lide. Dejligt gensyn med Mitchell i dansk ishockey.

Tredje periode var ikke mange sekunder gammel, før Odense var tæt på 3-1. Shawn O´Donnald i friløber mod Seldrup, der klarede i flot stil. Fynboerne lugtede for alvor point.

Hjemmeholdet fik kort efter et powerplay, men det fungerede slet ikke i aften. Usammenhængende, og ikke særlig mange chancer formåede de at producere. Frustrationerne begyndte at komme ud hos spillere og tilskuere, der bestemt ikke kunne lide det der foregik på isen.

Men med 11 minutter igen var der tændt håb i de hvide høge, da Frederik Bjerrum var på pletten og sendte skiven ind bag velspillende Galansky. Det var i hvert fald Bjerrum der blev noteret for scoringen, men det lignede angiveligt det var Thomas Søndergaard der havde sidste stav på pucken.

Man fornemmede det kunne gå begge veje lige nu, selvom det så ud til Odense mistede lidt af pusten mod slutningen. De fik sig fortjent tilkæmpet et point. I overtiden var det nemlig hjemmeholdet der scorede, da Frederik Bjerrum sendte pucken ind bag Galansky.

I momentet efter scoringen løb Bjerrum over forbi Odense-boksen og "tyssede" tilsyneladende på gæsternes boks. Det fik Odense-spilerne til i den grad at fare i flint. Flere af hjemmeholdets spillere tog teten op, og så endte det hele i et stort masseslagsmål, som egentlig ikke burde forekomme i de her Corona-tider. Måske venter mange karantæner op til de holds næste møde på fredag i Odense.

Fra 0-2 til 6-3: Stort Aalborg-comeback i topkampen mod Rungsted Esbjerg-danskerne førte an i sikker hjemmesejr