2300 tilskuere så et hårdt kæmpende Rungsted-hold holde kampen spændende til de sidste minutter

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 6-3 (2-2, 2-0, 2-1)

To hold med pointsult tørnede fredag aften sammen i Frøs Arena. 2300 tilskuere så hjemmeholdet give comeback til tre forwards.

Rungsted havde også fået David Grubak og Jakob Gammelgaard klar igen, men manglede fortsat en stribe spillere.

Ikke desto mindre formåede de at holde kampen åbent langt hen ad vejen og måtte først i slutfasen se sønderjyderne lukke kampen endegyldigt efter en spændende, men ganske rodet og til tider ustruktureret affære.

Det var da også en underholdende men ikke specielt velspillet første periode, de to hold gav hinanden. Masser af tempo, men man havde indtryk af det somme tider gik lidt for stærkt.

Masser af fejlpasninger og ikke meget fokus på de defensive pligter hos nogle af holdene. Til gengæld var det ganske underholdende, fordi der var masser af chancer til begge hold.

En af disse blev forvandlet til en tidlig scoring, da Cam Spiro smart listede pucken ind fra tæt under mål. Føringen holdt dog ikke mere end en lille håndfuld minutter.

To udvisninger med kort mellemrum til værterne, gav Rungsted chancen i fem mod tre, og Brett Thompson kvitterede hurtigt. Og knapt var hjemmeholdet fuldtallige, før der atter var mål.

Daniel Kønig mistimede sit indgreb og det gav udeholdet mulighed for at lægge tryk på sønderjyderne. Magnus Carlsen tog et kort træk ind i banen og så et knaldhårdt riv op under overlæggeren. Flot scoring.

Det mål skulle SønderjyskE lige komme sig over, og det var tæt på endnu en scoring til gæsterne.

Et overtal til hjemmeholdet kastede flere store muligheder af sig, men David Grubak hev et par fornemme redninger frem i kassen. Netop som udeholdet atter blev fuldtallige, slog sønderjyderne imidlertid alligevel til.

Perfekt pasning fra Spiro og så skulle Ahlberg bare sætte staven på til udligning. 2-2 efter tyve minutter og anden periode startede ud med endnu en scoring.

To gange SønderjyskE

En puck-erobring fra Alex Lavoie og canadieren sendte selv gummiskiven ind bag Grubak efter bare halvandet minuts spil.

Og seks minutter inde i perioden, fordoblede SønderjyskE føringen, da Villiam Haag udnyttede det flotte oplæg fra Charlie Combs.

Det fik dog ikke nordsjællænderne til at hænge med næbbet. De kæmpede bravt videre.

To power play til udeholdet i periodens sidste halvdel kastede et par gedigne chancer af sig, men Nicolaj Henriksen i buret og Martin Eskildsen med et par opofrende blokeringer, sørgede for at holdene kunne skøjte til pause med stillingen 4-2 som mellemfacit.

Små-sitren i Vojens

En udvisning til Rungsted i starten af tredje periode kunne have kostet dyrt, men Grubak blev ikke sat på de store prøver. Spillet var afvekslende og en stillingskrig udspillede sig.

Gæsterne lurede på omstillinger, mens sønderjyderne forsøgte sig med en kontrolleret offensiv.  Midtvejs i perioden kom værterne igen i overtal, denne gang brændte det på, uden det dog gav udslag på måltavlen.

Kampen var trods to-måls føringen stadig på vippen. Man fornemmede en Rungsted-scoring kunne give matchen ny nerve, men tiden var efterhånden ved at rende fra gæsterne fra Nordsjælland.

Men med under fem minutter på klokken, slog de til. Et par skarpe pasninger og så klappede gæsternes bedste denne aften, Magnus Carlsen, den ind for anden gang.

En små-sitren bredte sig straks blandt hjemmepublikummet, der hungrede efter en gevinst ovenpå fire tabte hjemmekampe i træk. Men bare minuttet efter kunne de atter ånde lettet op.

Steffen Frank havde parkeret staven ved højre stolpe, hvorfra han snedigt styrede Daniel Kønigs afslutning i mål. Nærmest en tro kopi af Franks scoring mod Herning for præcis en uge siden.

Kampen var afgjort, og William Boysen fik æren af at sætte den sidste pind i tomt bur med præcis et minut tilbage, så aftenen endte med en 6-3 sejr til sønderjyderne.

Sejren kunne der ikke indvendes noget imod.

SønderjyskE var den tand skarpere over tres minutter, selv om Rungsted først i den absolutte slutfase måtte kaste håndklædet.

Bedste hos det triumferende hjemmehold var Martin Eskildsen og Charlie Combs, mens også Cam Spiro fik et vellykket comeback, da SønderjyskE fik vendt den negative stime på hjemmebane.

Rungsted gik tomhændet ud, men kunne glæde sig over, at Magnus Carlsen spillede strålende og der var også plusser til David Grubak og Brett Thompson.

Anden periode banede vejen for storsejr til Odense Aalborg vandt igen sikkert i Herlev