Næsten tre en halv time varede opgøret i Frederikshavn her til aften, da Mathias Seldrup storspillede for vestjyderne, der fortjent besejrede bundholdet Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 3-6 (0-3,2-2,1-1)

Esbjerg havde ikke de store problemer med at vinde i Frederikshavn, til trods for det blev en meget lang aften i Vendsyssel. En times afbrydelse gjorde dog ikke det store for esbjergenserne, der leverede det der skulle til, og havde en keeper Seldrup der var i topform.

Første periode blev sat i gang klokken 19:00, og blev først blæst af klokken 20:39 i Nordjyske Bank Arena. I den periode var der en times afbrydelse, Happy Hour, to video-afgørelser, og tre mål til gæsterne. Det var hæsblæsende denne dag tre efter juleaften, hvor hockeyspillerne i Metal Ligaen på ingen måde har tid til juleferie.

Allerede under opvarmningen blev et glas skudt i stykker oppe i loftet, og her fik hallens personale ryddet op inden kampen gik i gang. Men efter små fem minutters spil, hvor pucken var i den anden ende af banen, regnede det med glasskår ganske få centimeter fra Mathias Seldrup, der promte reagerede med store råb mod dommerne, der fik afbrudt kampen.

Overfor Metal Ligaens udsendte fortalte Mathias Seldrup i den timelange pause, at det var uhyre tæt på han var blevet ramt af det nedfaldne glas. Heldigvis skete der ikke noget med den sympatiske Esbjerg keeper.

Tilskuerne nød godt af afbrydelsen, hvor en lift fra den lokale STARK skulle hentes ind til reparation af lampen, inden opgøret igen kunne genoptages. Man tilbød nemlig Happy Hour i barerne, og der var godt gang i hanerne i den timelange pause.

Om det var Happy Hour gæstfriheden der også blev vist på isen fra hjemmeholdets side, efter kampen blev genoptaget, skal være usagt, men de mange defensive fejl der har præget holdet, blev igen udslagsgivende for, at man var håbløst bagud efter 20 minutter. Den gave tog Esbjerg imod med kyshånd.

Først var Esbjerg igennem i en tre mod en situation, hvor Brandon Magee sendte skiven ind bag Galansky til 0-1. Tjekken, der i øvrigt har brugt juledagene på at pleje noget sygdom, var chanceløs, da Oliver Kjær gjorde det til 0-2, og blot otte sekunder før periodens udløb, kunne Sebastian Skovning gøre det til 3-0, hvor tjekken igen blev solgt af sit eget forsvar.

Det mål blev i øvrigt tjekket igennem af dommerne, men pucken havde sluppet stregen. Tidligere i kampen var der også video-tjek, men her havde dommerne fløjtet for blokering, inden pucken røg over målstregen bag Galansky.

Høgenes julegave-uddeling fortsatte i anden periode, hvor man slet ikke kom ud fra starten af. 45 sekunder gik der, da Josh Winquist fik alt for let spil, og gjorde det til 0-4. Blot to minutter senere var januarudsalget i Frederikshavn startet, da vendelboerne ganske opgivende så til, da Andreas Grundtvig kunne sende pucken let og sikkert ind til 0-5.

Det begyndte at blive pinligt for de hvide høge, og man henledte hurtigt tankerne hen til den store afklapsning i Aalborg, hvor holdet var bagud 9-0 efter 30 minutter. Så galt gik det ikke i aften, og det trods alt takket være en lidt større arbejdsindsats der blev lagt for dagen efter Esbjergs femte scoring. I undertal kunne Emil Aronsson gøre kål på en kontra, da han sendte pucken ind bag Seldrup til 1-5.

Det var dog stadig de medrejsende Esbjerg tilskuere man kunne høre i Nordjyske Bank Arena, og de leverede deres til at bakke deres helte op. De kunne dog se Gorm Topholt reducere yderligere for hjemmeholdet, da han i overtal nærmest skovlede pucken ind bag Seldrup, efter et gevaldigt klumpspil.

I begyndelsen af tredje periode diskede Seldrup om med et par storartede redninger, i hjemmeholdets bestræbelser på et comeback. Især muligheden som Mikkel Bertelsen spillede sig frem til, tog Seldrup sig kærligt af med en fremragende redning.

Julelyset blev for alvor slukket da Esbjerg bragte sig foran 6-2. Oliver Kjær var målscorer, men Patric Wener tog en Challenge, da han mente der var begået en ulovlighed på Galansky. Det afstedkom en del forvirring, men målet blev til sidst anerkendt.

Høgene i nærmest opløsning, og otte minutter før tid begik de straffeslag. Det misbrugte Erdely dog for vestjyderne, da han kom lidt for langt ud i siden, og Galansky kunne liggende redde forsøget.

White Hawks havde pucken i mål mod slutningen af kampen, men dommerne annullerede det for høj stok. Kort efter lykkedes det dog Daniel Baastrup at score, og pyntede på resultatet 3-6.