SønderjyskE levnede ikke White Hawks nogen chance for point, da de tog en sikker sejr i den nordligste hockeyhal i landet.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 1-6 (0-2,1-4,0-0)

SønderjyskE tog en let sejr i Vendsyssel her til aften, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet. Efter nederlaget tirsdag aften, og den gode stime blev brudt, slog Anders Førsters tropper tilbage, og vandt sikkert i Nordjyske Bank Arena, hvor høgenes defensive kvaler igen blev udstillet.

Gæsterne satte sig på begivenhederne fra begyndelsen af kampen, og det var som om de ville ud og teste vendelboernes keeper, Kevin Frydkjær, der erstattede en skadet Tadeas Galansky. Det indledende pres fra sønderjydernes side, var også begyndelsen til periodens to eneste mål.

Med to minutters mellemrum, fra minut fem til syv, scorede Førsters tropper to gange i perioden, Først fik Jacob Schmidt-Svejstrup alt for meget plads foran Frydkjær, og så var det en let sag at bringe gæsterne foran med 1-0. Blot to minutter senere blev det også 2-0, da Gustav Nielsen på fornemste vis sendte skiven ind bag den unge høge-keeper.

Derfor mest at glæde sig over for de 50 medrejsende fans fra Sønderjylland, selvom hjemmeholdet faktisk kom længere frem på isen efter de to scoringer imod. Men chancer kunne de ikke producere, og gæsterne var gode til at lukke af i egen zone.

Tidligt powerplay til SønderjyskE i anden periode, uden det dog bragte yderligere scoring af sig. Frydkjær holdt fint stand, og efter fire minutter var der noget at juble over for hjemmeholdet. Robin Johansson modtog pucken og afsluttede første gang, og så var der reduceret i Nordjyske Bank Arena.

Men derfra gik det totalt nedad bakke for hjemmeholdet, der gang på gang uddeler gaver i defensiven. Det sejler til tider, og blot 30 sekunder efter reduceringen, kom sønderjyderne igen foran med to. Det var Oscar Drugge der var sidste mand på pucken, inden en prisgivet Frydkjær måtte se skiven bag sig.

Han havde ikke lette arbejdsbetingelser den stakkels White Hawks keeper, der gang på gang blev ladt i stikken af sine holdkammerater. Jacob Schmidt-Svejstrup i powerplay til 4-1, efter knap en halv kamp spillet. Uha, det er ikke nemt at være fans af White Hawks for tiden, når man gang på gang ser den ene defensive fejl efter den anden.

En sådan kom, da man ellers selv var i overtal. På ufattelig vis fik gæsterne lov at score, da to mand overhalede de hvide spillere, og i to mod nul var Frydkjær igen prisgivet. Det var Gabriel Desjardins der gjorde det til 1-5, inden han to minutter senere kunne se kaptajn Haag få alt for meget plads, og gøre det til 1-6.

Udvandringen fra de små 2000 tilskuere i Nordjyske Bank Arena begyndte så småt, og dem der blev, troede ikke selv på et comeback.

Masser af powerplay til SønderjyskE i starten af tredje periode. Hele tre udvisninger blev hjemmeholdet ramt af i de første fem minutter, men gæsterne kunne ikke sende pucken forbi Frydkjær, der diskede op med et par store redninger.

Selvom gæsterne trak en smule på håndbremsen i tredje periode, lykkedes det ikke Frederikshavn at komme frem på isen og producere chancer. En enkelt mulighed til Mikkel Bertelsen var faktisk hvad det blev til, og modløsheden var stor i Frederikshavn denne aften. Både blandt spillere og fans, der for alvor er ved at se et slutspil uden White Hawks for første gang i 28 år.

Esbjerg trak længste strå efter tæt kamp mod Odense SYV SPILLEDAGES KARANTÆNE til Mads Eller, Rødovre Mighty Bulls