Et klogt spillende frederikshavnerhold tog alle tre point i Rungsted

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-0,1-1,1-2) Stille, men sikkert har Frederikshavn White Hawks sneget sig ind som topfavorit til at tage en af pladserne i Metal Final4.

Trods mange skader, men via snu taktik vandt White Hawks i dag med 3-2 over Rungsted Seier Capital. De forsvarende danske mestre og sidste års semifinalister fik dermed også et gevaldigt knæk i kampen om Final4-pladserne, hvor Rungsted ellers har været fast deltager.

I aften endte første periode uden mål og med et afventende gæstehold, der forsøgte at trække Rungsteds dynamik ud af spillet. Det gjorde White Hawks med held og med en velspillende Mathias Seldrup i mål.

Han klarede både forsøg fra Olsson og Rosenthal, men efter 36 minutter gik den ikke længere, da Hampus Gustafsson satte 1-0-målet ind efter et klumpspil foran Seldrup, der blev væltet og ikke følte sig helt fair behandlet i situationen.

Den føring blev hurtigt udlignet, da Frederikshavn i powerplay satte 1-1 ved Radim Piroutek, der var først over retur.

Det blev optakten til en livlig tredje periode, hvor Mattias Persson havde en kæmpechance i starten, inden Gustafsson scorede sit andet mål ved hjælp en af gæsternes backer, der fik en uheldig berøring på pucken.

Frederikshavn slog til i powerplay igen. Det var Aleksi Halme, der scorede sit andet mål i to kampe, da han fyrede et kompetent håndledsskud af og passerede landsmanden Kolppanen i Rungsteds mål.

Blot fire minutter før tid gragte Frederikshavn sig såmænd foran. Radim Piroutek vandt en nærkamp bag mål og lagde pucken ind til Oliver Anker, der satte skiven uden for Kolppanens rækkevidde. Det sidste og afgørende pres klarede Frederikshavn og kunne dermed juble over den anden sejr i træk over en af sidste sæsons finalister.

Senest var det Aalborg Pirates, det gik ud over. Rungsted kan nu forberede sig på endnu et slag mod franske Rouen, hvor muligheden for at gå videre i Champions Hockey League skal forfølges.