White Hawks kom tilbage på vindersporet, da gæsterne fra Vojens måtte køre hjem med en lussing i baggagen

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 5-0 (3-0,1-0,1-0)

Et stærkt kæmpende White Hawks mandskab havde effektiviteten i orden i eftermiddagens opgør, hvor det blev til en fortjent sejr over SønderjyskE. Vendelboerne fik i den grad revanche fra det seneste møde med sønderjyderne, og fik flot vasket 7-2 fadæsen væk med en storsejr i eftermiddag. Eneste malurt i bægeret var to skader til White Hawks backerne Daniel Baastrup og Pontus Englund.

Det var nemlig effektiviteten der var til forskel i første periode, hvor skudstatistikken sagde 4-12, men måltavlen 3-0 til hjemmeholdet. De gæstende spillere fra Vojens havde styr på det spillemæssige, chancerne var der også, men både Galansky, stolpe og overligger var i vejen for Anders Førsters tropper.

Mål-indledningen fra hjemmeholdets side blev sat i gang af Mikkel Bertelsen, der flot udnyttede Todd Winders oplæg i powerplay. Bertelsen sendte pucken ind bag en sagesløs Nikolaj Henriksen, der ovenikøbet havde mistet sin stav.

Efter 12 minutter blev det også 2-0 til høgene, da Emil Marcussen jagtede en umulig puck. Det var godt tænkt, for den blev erobret, hen til kaptajn Baastrup, der fyrede af, og returen var Marcussen klar til at smide i kassen. Herlig optimistisk arbejde af Emil Marcussen, der spillede en stor kamp i eftermiddag.

Det blev også 3-0 med fire minutter tilbage af perioden. Sebastian Brinkman tog chancen, og pucken sejlede ind bag Henriksen, der ikke så for godt ud i den situation. Anders Førster appellerede kraftigt for offside, og tjekkede målet på Ipad. Det gav ikke anledning til at tage en Challenge, så man må gå ud fra at kendelsen var korrekt nok.

Det var de glade for i Frederikshavn, hvor stemningen steg betragteligt hos de hårdtprøvede fans, der har været så meget igennem i sæsonen hidtil. Endelig tilsmilede heldet dem, og det gjorde det også, da William Boysen i powerplay kort efter hamrede pucken på overliggeren.

Kampbilledet fortsatte i anden periode. Gæsterne mest på pucken, de fleste chancer, og hjemmeholdet med scoring. Dog kun en enkelt, modsat de tre i første periode. Nikolaj Krag havde et par gode muligheder til SønderjyskE reducering, men Galansky havde en af de dage, hvor han havde besluttet sig for at lukke butikken. For hold da op nogle redninger det tjekkiske plankeværk diskede op med.

Man forstod fortvivlelsen i hovederne på gæsterne og deres medrejsende fans, der stod målløse og så på tjekkens fortræffeligheder. Og endnu mere fortvivlelse med små tre minutter tilbage af perioden, da høgene kørte kontra. Det udnyttede Robin Johansson med et herligt riv, så pucken endte i netmaskerne til 4-0.

White Hawks krigede som sjældent set, og Patric Wener og Alex Bumagin så tilfredse ud, da de gik i omklædningsrummet efter anden periode til den sidste peptalk.

Den havde sikkert været god, for vi skulle kun 59 sekunder ind i tredje periode, da høgene gjorde det til 5-0. Smuk pasning fra Topholt til Brinkman, og så kunne sidstnævnte score sit andet mål i eftermiddagens opgør, hvor alt gik op i en højere enhed for vendelboerne.

Det var også nær blevet 6-0, men Topholt misbrugte en friløber som Henriksen tog sig kærligt af. Gæsterne fik også pucken i mål, men spillet var blæst af inden, da Galansky blev ramt i hovedet af pucken. Uden tvivl kampens helt store profil.

Rasmus Lyø fik en kortslutning med fire minutter igen, da han fuldstændig umotiveret flæskede Daniel Baastrup op af banden. Det så slemt ud med høgenes kaptajn, der blev hjulpet ud i omklædningsrummet. Lyø blev fortjent sendt til omklædning, og høgene i overtal kampen ud.

Gæsterne fra SønderjyskE fik yderligere en udvisning, da Schmidt-Svejstrup måtte i straffeboksen, men det blev ikke til mere for hjemmegoldet. Desværre fik vi et slagsmål af de større da kampen var forbi, hvilket var uskønt. Om der kommer karantæner efterfølgende må de næste dage vise.

Sørensen, Morin og Aalborg endte med at vinde sikkert i Odense OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE