Fortjent sejr til White Hawks, der med sin tredje sejr i træk, for alvor har rejst sig efter sidste fredags blamage i Aalborg

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 4-3 (0-1,1-2,2-0)(0-0)(1-0)

Der skulle overtid og straffeslag til, før vi fik afgjort aftenens kamp i den nordligste skøjtehal i landet. En fantastisk ishockeykamp, hvor der hele tiden blev givet og taget af et godt hjerte. Frederikshavn trak det længste strå med Robin Johanssons scoring, og ret skal også være ret. Det var fortjent at White Hawks vandt aftenens opgør.

Gang i den fra start af i Nordjyske Bank Arena, hvor de små 2000 tilskuere leverede en perfekt ramme om det nordjyske lokalbrag. For en uge siden var den afgjort efter første periode, da Aalborg var foran 6-0, men i aften var høgene anderledes mødt op til opgøret.

De startede bedst, frederikshavnerne, og fik sendt et par afslutninger mod George Sørensen buret. Todd Winder havde en mulighed, der med lidt held havde bragt hjemmeholdet foran, og for første gang i sæsonen var der så mange tilskuere i hallen, at man fornemmede det der ”Ejjjjj” som udtrykte skuffelse over, at pucken ikke sejlede ind i netmaskerne. Herlig kulisse i Frederikshavn denne aften.

Aalborg Pirates skulle lige i gang, og de virkede ikke helt sig selv i de første minutter, men omkring midtvejs begyndte de at ligne de danske mestre igen. Herlige pasninger, som flere gange gjorde det svært for White Hawks, og Morin med en afslutning på stolpen. Nordens Paris var stemplet ind i Frederikshavn, og da Nikolaj B. Kristensen tog periodens eneste udvisning, var der hurtig afregning fra gæsternes side.

Det var netop de hurtige pasninger der blev sendt fra stok til stok, og perfekt pasning fra Spelling til Björkstrand, der sikkert kunne sende skiven ind bag en prisgivet Galansky. Det meste af kreditten for det mål til Spelling, der med sit store overblik spillede sin holdkammerat fri.

Derfor 1-0 til gæsterne, hvor de mange medrejsende fans nu fik løftet stemningen i vejret. ”Der er så stille på havnen” sang de, og så ved man der er lokalopgør i Nordjylland. Scoringen blev periodens eneste, hvor Christopher Frederiksen dog mod slutningen havde en god mulighed for at udligne. Han blev bragt ud af balance i samme øjeblik afslutningen kom, og derfor ingen scoring til høgene at tage med sig ned til pausen.

Frederikshavn var klart bedst i anden periode. Holdt også Aalborg fra chancer, bortset fra de sidste to minutter. Det vender vi lige tilbage til, for det var høgene der dominerede stort i Nordjyske Bank Arena.

Derfor var det også fuldt fortjent at Robin Johansson kunne udligne efter seks minutter af perioden. Han blev spillet fri i slottet, og scorede usvigeligt sikkert til 1-1. Stemningen på kogepunktet i arenaen, og kort efter var Brinkman ved at gøre det til 2-1. Stor chance, men ingen scoring i den situation.

Thomas Søndergaard var også flere gange tæt på, og høgene lænede sig op af en fortjent føring. Men det er sjældent bundhold får som fortjent, og tophold slår til, når muligheden byder sig. Den burde dog ikke have budt sig, for der var klokkeklart offside i den situation, der førte til face-off i hjemmeholdets zone. Billederne viste det tydeligt, men dommernes fløjte var tavs, og så kunne Pirates lige efter face-off gøre det til 2-1. Det var farlige Morin der sendte pucken i netmaskerne, alt i mens frustrationerne over den manglende dømt offside bredte sig i hallen.

At være klar, når modstanderen lige har scoret, fik aftenens hjemmehold en lektion i sidste fredag, og noget kunne tyde på, at de ikke havde lært af det. For 29 sekunder senere var der igen Pirates kasse. Morin var igen skarpretteren, og så var det pludselig op af bakke for hjemmeholdet. Man burde have været foran, og nu bagud 3-1. Det er den tydelige forskel på Aalborg og Frederikshavn for tiden, hvor piraterne bare er den tand skarpere foran kassen.

I begyndelsen af tredje periode blev Mikkel Bertelsen spillet fri i slottet, men han ramte ikke pucken. Det gjorde han dog få minutter senere, da han reducerede til 2-3. Målet kom nærmest ud af det blå, da pucken pludselig lå foran George Sørensen, og det opfangede Bertelsen og sendte skiven i netmaskerne,

Han havde fået smag for mere, for under et minut senere ramte han overliggeren, og der var for alvor sat vand over til kaffe nu. Eller måske julebryggen, der netop var givet fri i hallen. For i den anden ende misbrugte Thomas Vilstrup Andersen en gigant chance, hvor Galansky måtte ud i en kæmpe redning. Herlig underholdning.

To Aalborg udvisninger kort efter hinanden, gav hjemmeholdet to muligheder i powerplay. Den anden mulighed gav kasse, da Todd Winder klappede pucken op i målhjørnet til 3-3. Hold da fast en kasse, der tåler en gentagelse når højdepunkterne bliver frigivet.

Gorm Topholt tog en tåbelig udvisning med 42 sekunder tilbage af kampen, og det var ikke hvad høgene havde brug for. De holdt dog stand perioden ud, så kampen måtte ud i overtid. Hjemmeholdet holdt stand i undertal, og kampen gled lige så stille i straffeslag.

Her blev svenske Robin Johansson matchvinder, da han scorede på det sidste straffeslag. De andre fem blev misbrugt, og derfor kunne hjemmeholdet trække sig sejrrigt ud af opgøret. Et stort comeback af høgene, der for en uge siden spillede miserabelt mod Aalborg. Men tre sejre i træk, har fået troen tilbage i de hvide høge, og de blev fortjent hyldet efter kampen af de mange supportere, der får en god J-dag i det frederikshavnske natteliv.

Effektivt Herning-hold tog alle tre point i Rungsted Tre spilledages karantæne til Justin Hamonic, Odense Bulldogs