Store forskelle giver også en god forklaring på forskellene i Champions Hockey League, de store tyske klubber har gigantiske budgetter

SønderjyskE tabte samtlige seks kampe i Champions Hockey League i denne sæson, og i sidste sæson lykkedes det for Aalborg Pirates at snuppe et enkelt point.

Den nye struktur med "et stort grundspil" og seks forskellige modstandere har været en vanskelig omgang for Metal Liga-klubberne og betød, at SønderjyskE sluttede som nummer 24 og sidst i grundspillet, mens Aalborg året forinden endte som 23 af 24 mulige. 

Metal Ligaen er - så vidt vides - den eneste liga, der spiller med et decideret lønloft, der ligger på 6.4 millioner kroner pr. klub. 

Og det er naturligvis langt under mange af de andre ligaer, som også er repræsenteret i CHL.

For eksempel den svenske SHL, hvor SannyoSvensson-podden på Expressen.se har opgjort lønudgifterne for de 14 SHL-klubber, og de er blevet opfanget af en anden svensk ishockeypersonlighed, der nu er mediemand for Euro Hockey Alliance, der er en sammenslutning af store europæiske klubber. Han hedder Szymon Szemberg og har tweetet følgende om lønningerne i SHL. 

 

Beløbene er i svenske kroner og oversættelsen fortæller altså, at lønbudgettet for spillerne i Malmö er det laveste i SHL med 48 millioner svenske kroner, mens HV71 står med det højeste på 69 millioner svenske kroner. Medianen er godt 55 millioner svenske kroner. 

I danske kroner betyder det i dagskurs, at Malmö alene har et spillerbudget på knap 31 millioner danske kroner, mens medianen er 35,4 millioner dansk kroner. Højst er HV71 med 44,4 millioner dkr. 

Kigger vi på en anden liga i nærheden af Danmark, Deutsche Eishockey Liga, har Bild-Zeitung før sidste sæson gjort omsætningen op i DEL-klubberne og nævner de tre største som er Mannheim (18 millioner Euro) foran Red Bull München og Eisbären Berlin (hver 17 millioner Euro).

Det er formentlig omsætninger for hele organisationen, der nævnes her, men det er heller ikke småpenge, der tales.

18 millioner Euro svarer i dagskurs til 134 millioner kroner, mens 17 millioner svarer til knap 127 millioner danske kroner. 

Det er altså kæmpeorganisationer, de danske klubber er oppe imod i CHL, og derfor er der ikke noget at sige, at de danske klubber har det vanskeligt i Europas største klubturnering. 

Men forhåbentlig holder Danmark pladsen, så den danske mester kan prøve sig af i efteråret 2025 igen. 

 


Hernings nye back er "spilstærk" og vil gerne have pucken OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles