Der har været talt meget om, at Herlev i den grad har fået brudt nogle forbandelser i forbindelse med sejren i kvartfinaleserien mod Odense. Og sandt er det også, at forstadsklubben i den grad fik skrevet historie.
Det er første gang siden sæsonen 1990/91, at Herlev er i semifinalen. Dengang kvalificerede klubben sig til semifinalen via en fjerdeplads i grundspillet og altså ikke ved at vinde en kvartfinale. Der var nemlig kun syv hold i den bedste række i 1990/91.
I semifinalen vandt Herning med hele 7-1 og 7-0 over Herlev og midtjyderne fortsatte i øvrigt med at vinde 12-2, 10-2 og 9-2 over Rødovre i finalen. Det er en helt anden historie.
Herlevs storhedstid rent slutspilsmæssigt var i guldalderen i 80'erne, hvor Frank Barth og Dana Barbin førte an for de storsatsende sort-gule tropper, der i den periode nåede semifinalen to gange.
I 1982/83-sæsonen ramlede Herlev ind i Aalborg og tabte 1-2 i kampe. Det var dengang, Herlev ved en fodfejl kom til at love halvdelen af billetterne væk til en Aalborg-sponsor (for 33.000 kroner) til den afgørende kamp, og derfor blev tvunget til at flytte kampen til Gladsaxe for at få flere tilskuere i hallen.
Den vandt Aalborg med 7-2 og endte dermed i finalen.
For Herlevs vedkommende blev det til klubbens første medalje i form af 2-1-sejr i bronzeserien mod Rungsted.
Det var tilløbet til Herlevs store guldsæson i 1983/84, der endte med en sejr på 2-0 i finaleserien over AaB Ishockey i finale og dermed en kærkommen revanche for nederlaget i semifinalen året forinden.
Der var dermed udlignet i det indbyrdes "slutspilsserie-forhold" mellem Herlev og Aalborg, men ingen havde formentlig dengang troet, at vi skulle helt frem til foråret 2023 for at finde Herlevs næste "seriesejr" i et slutspil.
Det skal retfærdigvis betones, at dansk ishockey i en række sæsoner kørte med et slutspil, hvor de fire bedste hold spillede om DM i en pulje til at afslutte sæsonen, og at Herlev på den konto erobrede sølv i 1987/88 uden at vinde en serie, men i 1990/91 var vi tilbage i semi- og finaleafgørelse og her var det altså - som nævnt ovenfor - at Herlev tabte hidsigt i semifinalen mod Herning og derefter tabte bronzeserien mod AaB Ishockey.
Og så skal vi frem til "nyere tid" og bedst af syv-æraen.
Her har AaB Ishockey og Herlev ramlet ind i hinanden tre gange. Første gang i 2003/04-sæsonen, der var den første med bedst af syv-systemet.
Det var en serie, hvor de to hold udvekslede hjemmesejre hele vejen igennem og hvor det endte med en Aalborg-sejr i kamp syv hjemme i Samsøgade.
I både 2020/21 og 2021/22 mødtes de to hold i kvartfinalen og her har Aalborg Pirates gjort rent bord med otte sejre på stribe. 4-0 og 4-0. Det skal dog bemærkes, at det i sidste sæson var et stærkt skadessvækket Herlev-hold, der mødte op til serien.
Altså 3-0 til Aalborg i bedst af syv-æraen og 1-1 i "gamle dage" plus en sejr i en bronzeserie til AaB.
I den kontekst er nordjyderne stor favorit, men Herlev har jo brudt en enkelt forbandelse allerede i denne sæson.
Så hvorfor ikke en til? Sådan vil de i hvert fald sige - både i omklædningsrummet og "i omgivelserne" i Herlev.
På onsdag går det løs igen.