Tenniscifre da SønderjyskE trynede tyrene

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 6-0 (1-0, 2-0, 3-0) SønderjyskE ville gerne revanchere nederlaget i Rødovre tidligere på sæsonen, da de bød op til dans torsdag aften i Frøs Arena for øjnene af små 2000 tilskuere.

En jævn start med en kamp i første gear, endte med en match, hvor hjemmeholdet fik ismaskinen sat minimum et par gear højere op end gæsterne formåede og ganske fortjent endte med at vinde en yderst overbevisende 6-0 sejr.

Det blev en lidt afventende start i Vojens. Lasse Carlsen med en baghånds afslutning var vel det første man kunne kalde en chance, uden den var i den store kategori. Hjemmeholdet kom langt mere passivt ud end i de seneste kampe og et skud fra backen Daniel Kønig gav første reelle mulighed til værterne.

I den forbindelse ragede Brady Vail sig en udvisning til og omend power playet ikke var specielt organiseret , så gav det alligevel bonus for sønderjyderne. Mads Ellers baghånd kunne Muse kun parere og Fogettog smart returen med rundt om målet og fandt O'Donnell, der uden problemer kunne sætte kampens første mål.

Spillet var ganske afvekslende men ikke decideret underholdende. Dertil var der lidt for mange fejlpasninger. Som perioden skred frem, blev der dog skruet op for niveauet fra hjemmeholdets side. Et smart træk af Mikkel Jensen skaffede ham selv en god mulighed og returen endte på staven af unge Jonas Borring, der missede sit træf og sendte pucken forbi åbent mål.

Godt midtvejs i perioden fik SønderjyskE sig etableret i gæsternes zone. Cam Brown fandt Steffen Frank, kort aftræk men stolpen reddede for Muse. Et power play til udeholdet blev det også til og her havde Ryan Lowney en gylden mulighed for at bringe balance i tingene, men hans projektil røg akkurat forbi fjerneste stolpe. 1-0 efter tyve minutters is-dans i Frøs Arena.

Sønderjyderne havde 15 sekunder i overtal fra anden periodes start. En rest efter en udvisning til hvert hold med kort mellemrum i slutningen af første periode. Og det var præcis, hvad værterne skulle bruge for at fordoble føringen. William Boysen, tilbagevendt efter sin skade, smed pucken ind bag Muse med et velplaceret skud fra distancen.

Skiftet efter havde såvel Steffen Frank som Mike Little chancen for at sende SønderjyskE yderligere i front, men første forsøg tog Muse sig af og Littles skud strøg forbi opstanderen. Hjemmeholdet havde fat i den lange ende, men knapt halvvejs i perioden bed gæsterne alligevel fra sig. Ikke mindst Brady Vail havde muligheden for at bringe udeholdet på måltavlen, men Galbraith med en fin parade. Begge hold yndede at ligge højt pres.

Og netop det pres kastede en Rødovre fejl af sig i egen zone. Pucken til en helt fri Mikkel Jensen, der resolut satte kursen mod kassen og sikkert sendte sit hold op med tre. Kort efter var Anders Biel på rov efter den fjerde scoring i gæsternes zone, men Muse fik pillet pynten at den chance.

Mod slutningen af perioden blev SønderjyskE et par gange fanget med en back helt nede bag modstanderens mål. Det kastede en friløber til Brady Vail af sig. Duellen mod Galbraith tabte han dog, og derfor blev det ved 3-0 før tredje periode. Gæsterne mobiliserede et sidste angreb på point fra periodens start.

Men selv om man havde en del istid i hjemmeholdets zone de første par minutter, blev det ikke for alvor farligt. En alt for hård og unødvendig tackling fra Jeppe Muller på Marco Illemann gav en korrekt badebillet til Muller og fem minutter overtal til Tyrene.

Men overtalsspillet lod meget tilbage at ønske og Rødovre fik ikke omsat den store mulighed til noget nævneværdigt. Faktisk var Cam Brown og Steffen Frank tættere på 4-0 i undertal end gæsterne var på en reducering. Knapt var hjemmeholdet fuldtallige før Shawn O’Donnell kanonerede pucken på overliggeren, efter fin assist fra Steffen Frank.

Ærgrelsen varede imidlertid kort for O’Donnell, der sekunder senere selv agerede assistent, da han servede pucken perfekt for Matt Foget, der hamrede pucken ind, mens William Boysen tog udsynet for Muse. Bare minuttet senere, kom der også dramatik på isen. Brady Vail med en hensynløs tackling mod hovedet på Anders Biel.

Efterfølgende flere små slagsmål på isen, da et par holdkammerater stod op for Biel. Præcis som ved Mullers tackling, kiggede dommerne også Vails tackling efter på video og Vail blev sendt under bruseren med en matchstraf. Frustrationerne var til at få øje på hos gæsterne, der havde tabt fokus på ishockeyen på dette tidspunkt.

SønderjyskE straffede konsekvent ugerningen fra Vail og hamrede to yderligere søm i Tyrenes kiste. Først var det Rasmus Lyø og tyve sekunder senere var det så landsholdsudtagne Martin Eskildsen der sendte pucken ind højt bag Rødovre-keeperen.

Tenniscifre i Vojens, hvor en de første tyve minutter lidt lunken affære, endte med at blive ikke bare målrig, men ganske seværdig og til tider også intens. Gæsterne kæmpede så længe kræfterne rakte, men overordnet set var der bare mere kvalitet og mere overskud i den sønderjyske tank gennem alle tres minutter.

Patrick Galbraith holdt nullet, men man bemærkede også en stærkt spillede Cam Brown og Matt Foget samt en meget velspillende sønderjysk defensiv generelt. Hos udeholdet var det småt med lyspunkterne. Der var ganske vist god vilje de første tyve minutter, men derfra haltede det og frustrationerne tog over, som matchen skred frem.

OPTAKT: Herlev Eagles-Herning Blue Fox Herrelandsholdet i gear frem mod OL – november-truppen er klar