Nordjyderne fik vendt 0-1 til 3-1

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Captial 3-1 (0-1,0-0,3-0) Aalborg Pirates er tilbage på toppen af Metal Ligaen. Dog med en kamp mere end konkurrenterne fra SønderjyskE, der spiller onsdag mod Herning. Nordjyderne vandt 3-1 over Rungsted i Sparekassen Danmark Isarena.

Efter en noget afventede start, hvor begge hold arbejdede for at komme ind i modstanderens zone, kom gæsterne foran på spektakulær vis.

Maksim Popovic kørte pucken op, og ville formentlig bare ligge pucken dybt, da han fra midterlinjen lagde han pucken mod mål.

Et ufarligt forsøg, som på en eller anden måde gik den direkte imellem benene på George Sørensen, til stor vantro i Sparekassen Danmark Isarena.

Et gigantisk drop, som skabte en chokeret stemning i hallen. Det var dog ikke længere før nordjyderne fik chancen for at udligne i overtal, men trods flere chancer i powerplay, heriblandt over et minut i fem mod tre stod gæsterne heroisk imod.

Den manglende effektivitet fra hjemmeholdet i det fysiske opgør var lige ved at koste dem mod slutningen af første periode, da Tim Wahlgren kom afsted mod mål, men George Sørensen kom flot ud af sit mål og fik lukket godt ned for vinklen.

Anden periode begyndte som lyn og torden for gæsterne som i den grad fik sat sig på opgøret. De formåede at få sat de nordjyske værter under pres, og var millimeter fra at score til 2-0 i flere omgange. Hele tre gange hamrede Rungsted pucken på stolpen, men ind ville pucken bare ikke.

Nordjysk Skarphed

En hård skæbne for nordsjællænderne, som havde et hav af gode forsøg, men manglede de sidste små marginaler for at lukke kampen i perioden. Det blev kostbart, da Aalborg efter en fin afslutning på anden periode pludselig fik vendt det hele på hovedet i de sidste tyve minutter.

Efter en meget rodet start på tredje periode fik det nordjyske tophold, hvor gæsternes fysisk hårde spil og taktiske snilde fortsat fik ødelagt det nordjyske opspil, fik hjemmeholdet udlignet på deres første store chance i perioden.

Med seks spillere på isen på grund af en afventede udvisning, kunne den nordjyske kaptajn, Julian Jakobsen hamre pucken ind bag Oskar Östlund fra en fri position i slottet.

Gæsterne og altid energiske Maksim Popovic var tæt på at udnytte en fejl i midtzonen kort efter til at genetablere føringen, men George Sørensen, som på mange måder var kampens spiller trods sit gigantiske drop, fik afværget chancen.

Med seks minutter igen kom Aalborg Pirates foran på et glimrende mål med Jeppe Jul Korsgaard som den helt store arkitekt. Den danske angriber kørte selv pucken ind i zonen og lagde en flot droppasning tilbage til Matt Salhany. Herfra kørte Korsgaard ind foran mål, hvor han tog Östlunds udsyn, så Salhany kunne sende pucken direkte op i det fjerneste målhjørne til en stilling på 2-1.

En stor scoring for hjemmeholdet som pludselig var i førersædet og kunne lugte de tre point. Dog måtte de ud i et par nervøse sidste minutter, hvor gæsterne satsede det hele og skabte et par glimrende forsøg. George Sørensen kom dog i vejen for dem alle, hvilket gav Tommy Giroux chancen for at afgøre kampen i tomt mål til slutresultatet 3-1.

OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn