Frederikshavn stred godt imod, men topholdet vandt som ventet

Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks 2-1 (1-0,0-0,1-1) Der var lagt op til ishockeyfest i Aalborg, men det blev et lokalopgør, der blev knap så underholdende som håbet og forventet i det nordjyske.

Gæsterne fra Frederikshavn var ikke langt fra at score et vigtigt point i bundstriden med Rødovre, men til syvende sidst trak topholdet fra Aalborg fortjent det længste strå.

Første periode af det nordjyske lokalbrag var domineret af hjemmeholdet. Dog fik hjemmeholdet en skidt start, da gæsterne fik muligheden i overtal, da Oliver Anker Christensen måtte en tur i straffeboksen efter blot ti sekunder.

Det var dog det aalborgensiske tophold, som var tættest på at komme foran, da Kevin Frydkjær mistede pucken bag mål til Jeppe Jul Korsgaard.

Den danske målmand kom flot tilbage, og fik klaret situationen i sidste moment.

I fem mod fem var det også piraterne, der var bedst og i flere omgange var de tæt på at komme foran. De sendte en masse gode forsøg afsted mod mål, mens gæsterne havde store problemer med at komme ud af egen zone og skabe et pres mod værterne.

Frederikshavns helt store spiller i perioden var Kevin Frydkjær, som stod i vejen for scoringer i kampens første 19 minutter med flere store redninger.

Med under et minut igen fik Aalborg Pirates skabte en stor chance, da Daniel-Baastrup Andersen lavede en stor fejl, hvilket gav Thomas Andersen en chance på en friløber.

Afslutningen tog stolpen, men Aalborg holdt fast i pucken, og få sekunder senere slog brandvarme Tommy Giroux til med en smart afslutning fra distancen, som Frydkjær aldrig så på grund af en perfekt screening foran den sagesløse målmand.

En scoring som sikrede en pauseføring til piraterne på 1-0, selvom Sebastian Brinkman var tæt på at få udlignet med to sekunder igen, da han fik staven på en pludselig centring, men George Sørensen var klar.

Kontrolleret og chancefattigt

Anden periode blev en langgaber, hvor tempoet faldt gevaldigt sammen med chancerne. Især fra hjemmeholdet, som virkede tilfredse med føringen, og som var i kontrol i store dele af perioden.

Det var dog tæt på momentvis at hjemmeholdet fik scorede til 2-0, men Kevin Frydkjær lavede nogle fine redninger undervejs. Især efter et pucktab og skidt retur, hvor han flot kom tilbage og fik forhindrede Tommy Giroux fra at blive dobbelt målscorer.

Det samme var han med under fem minutter igen, da den største chance i perioden tilfaldt Jeppe Jul Korsgaard. Efter flot forarbejde af Patrick Bjorkstrand blev pucken spillet ind i målfeltet, hvor Korsgaard var først på pucken. Det lignede 2-0, men Frydkjær kom flyvende med benskinnen, og fik reddet i to omgange.

Det var ikke meget gæsterne skabte, men med ni sekunder igen var det tæt at Frederikshavn fik udlignet. Et skud fra Jakob Stridsberg tog en afretning på vejen, og var millimeter fra at snyde George Sørensen.

Sørensen havde dog heldet på sin side, og fik reddet afslutningen med det inderste af højre benskinne, så stillingen fortsat var 1-0 efter 40 minutters spil.

Timeout ændrede momentum

Tredje periode begyndte med et Frederikshavn-hold, som jagtede en udligning. Det gav lidt chancer i begge ender, men den største i de første ti minutter af perioden endte hos Mikkel Bertelsen, som efter en faceoff stod helt fri i slottet, men afslutningen blev blokeret af George Sørensen.

Spillet var langt fra tilfredsstillende for Aalborg-træner Jens Nielsen, for efter Bertelsens chance tog han konsekvensen med en timeout, hvor der blev talt med store bogstaver. Hvad Jens Nielsen fik sagt til sine spillere vides ikke, men det havde den ønskede effekt, da piraterne kom yderligere foran i det næste skift.

Jimi Jalonen fik lagt pucken på mål efter et langt angreb, med et smart skud. Afslutningen tog flere afretninger, og til sidst var det Tobias Ladehoffs skøjte, der sendte pucken ind bag en chanceløs Kevin Frydkjær i gæsternes mål. En scoring som skabte stor jubel på tribunen, hvor den finske landsholdstræner Jukka Jalonen, var til stede og kunne overvære sin søns vigtige assist.

Det nordjyske tophold fortsatte, og var millimeter fra at gøre det til 3-0, da Tobias Ladehoff igen var på spil. Med stor fart forsøgte han at lave en wraparound, men manglede det sidste for at få klemt pucken ind bag Kevin Frydkjær.

Returen endte hos Nikolaj Carstensen, som fik skrabet pucken på tværs af målfeltet, men uden at krydse målstregen.

Frederikshavn White Hawks fik en pludselig livline i kampen, da Aalborgs backer gav en gratis chance væk med fire minutter igen. Bag mål fik Nicolai Nielsen ikke clearet, og det gav Christopher Frederiksen chancen for at sende en pasning på tværs til Rasmus Søndergaard, som hamrede pucken op i nettaget til 2-1.

Tættere kom gæsterne dog ikke, og efter flot defensivt og kontrolleret spil fra hjemmeholdet i de resterende minutter kunne piraterne fejre en sejr, der giver Aalborg chancen for at sikre sig førstepladsen i grundspillet med blot et enkelt point mere i grundspillets sidste tre kampe.

SønderjyskE vandt slaget om Sydjylland RETRO: Bjarnes hockeyliv i kørestol