De forsvarende mestre kunne have vundet større over gæsterne

Det blev en aften, hvor Christian Elmose sled og slæbte i Esbjerg-målet, da Aalborg hjemme tog imod vestjyderne. Elmose gjorde, hvad han kunne, men trykket blev - især i anden periode - for tungt på Energy-zonen.

Esbjerg var ellers kommet god ud af første periode, hvor det stik imod spil og chancer lykkedes at tage en 2-1-føring med ind til pausen.

Aalborg havde tidligt bragt sig på 1-0 ved Kirill Kabanov, men inden hjemmeholdet havde øget føringen, havde Andreas Grundtvig udlignet i powerplay for gæsterne. Tre sekunder før tid strøg Jeff King af sted ind over blå linje og leverede aftenens detalje, da han lagde pucken op i det korte hjørne.

Et turnaround af dimensioner for Esbjerg, der dog blev fuldstændig trykket i bund i de midterste 20 minutter. Det ene angreb efter det andet føg ned mod Elmose og det måtte gå galt for gæsterne. Pirates scorede fire gange og det var ikke et mål for lidt. Trevor Gooch kom på scoringstavlen for første gang og med en 5-2-føring var Aalborg på sejrskurs.

Hjemmeholdet så ud til at have nogle flere gear end et Esbjerg-hold, der savnede Juuso Walli i defensiven og Grayson Downings kreativitet. Det ser sårbart ud med et par skader hos Energy. Heller ikke Sune Hjulmand var med, mens Mikkel Højbjerg manglede for Aalborg.

Alligevel kom der lidt spænding igen, da Nicolaj Carstensen i powerplay blev lidt for kæk og driblede ind foran eget mål. Rasmus Bjerrum tacklede "stav mod stav" og pucken hoppede ind bag en overrasket Sørensen i Aalborg.

En smule spænding inden en tredje periode, hvor Aalborg trak sig en lidt tilbage på banen og syntes i fuld kontrol. Philip Larsen skabte en enkelt stor chance til gæsterne, men Andreas Grundtvig fik den ikke forvandlet.

Påfaldende hos Esbjerg, at Grundtvig, Søren Nielsen og Philip Schultz syntes at være langt farligere end import-angriberne, der var usynlige.

Aalborg-maskinen ser blot ud til at rulle videre, og førstekæden lagde det sidste pres kort før tid, hvor 400 kamps-jubilaren Jeppe Jul Korsgaard satte den sidste scoring til slutresultatet 6-3. Det var ikke et mål for lidt. Nærmere kunne sejren være blevet større, hvis ikke Christian Elmose havde været på stikkerne i de første 40 minutter.

Odense leverede igen målfest på hjemmebane Festaften og premieresejr til Herning