Tenniscifre i det nordjyske afsluttede serien mellem nummer et og otte

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 6-0 (2-0,1-0,3-0) Aalborg Pirates er sikre på en plads i semifinalen efter en stensikker sejr på 6-0 i kamp 5 af kvartfinaleserien over Rødovre Mighty Bulls. Gæsterne har leveret en stor indsats undervejs i serien, men uden Frank Gymer og Sami Moilanen kunne de ikke stille noget op mod et velspillende Aalborg Pirates mandskab søndag eftermiddag.

Powerplayet slog endelig til for Aalborg

Piraterne kom flyvende fra start, og modsat tidligere i serien, hvor de har haft store problemer med at komme ordentligt ud til kampene, var det i dag helt anderledes, da Aalborg fra første skift satte sig på opgøret med en blanding af fysik og ”direkthed”.

Hjemmeholdet virkede topmotiveret, og sendte den ene afslutning afsted efter den anden, men William Rørth agerede redningsmand i flere omgange. Heriblandt i kampens første powerplay, da Søren Dietz-Larsen sendte en firstimer mod mål, hvor Rørth kom flyvende og lavede en redning, der tog luften ud af ham.

Heroisk af Rørth, men efter endnu en udvisning til Mads Eller i det næste skift måtte han se sig slået. Selvom Rødovre overlevede det første pres i fem mod tre, så vendte Aalborg hurtigt tilbage i zonen.

Rødovre var midt i en udskiftning, og grundet en misforståelse var de kun to mand på isen, da Aalborg var tilbage i zonen. På den måde kunne Patrick Bjorkstrand sende en pasning på tværs til Tobias Ladehoff, som sikkert gjorde det til 1-0.

Efter scoringen forsøgte Rødovre at komme højere op i deres pres, og det gav også deres bedste periode i de første tyve minutter. Især Marcus Almquist var en kilde til uro for de nordjyske værter, men trods tog gode tilbud, så var George Sørensen på plads.

Aalborg var dog fortsat dominerende i perioden, og med blot 26 sekunder tilbage af første periode kom den helt fortjente scoring til 2-0. Magnus Boesen arbejdede stenhårdt bag mål, og vandt pucken selvom han var i undertal i duellen.

Her fik han sendt pucken over til Julian Jakobsen, der sendte den tilbage til Nikolai Nielsen som hamrede pucken ind med et tørt håndledsskud.

Spillet fra første periode forsatte for Aalborg Pirates i starten af anden periode, dog med lidt færre åbne chancer. Rødovre havde ikke pucken meget de første ti minutter af perioden, men stod stærkt defensivt foran mål, og fjernede flere af de løse pucke foran mål. Den første store chance til hjemmeholdet kom først efter seks minutter, da Anders Koch flot gik direkte mod mål.

Selvom Anders Koch glimrende aktion ikke gav en scoring, så fik Aalborg et powerplay, som endelig i serien viste tænder og skarphed. Bevægelsen var god, og angrebene blev fastholdt. Scoringen til 3-0 udeblev dog indtil de sidste sekunder, hvor Bo Hanson fik sendt et skud afsted, som Tommy Giroux styrede ind bag Rørth.

Gæsterne forsøgte alt for at finde en vej tilbage i kampen, og især Mads Ellers evige arbejdsiver og fysik var med til at skabe en smule momentum til sjællænderne. Det blev også hjulpet af et par klodsede udvisninger fra Aalborg, hvilket var tæt på at koste dyrt for hjemmeholdet, da Mads Eller pludselig kom fri mod mål efter en fejl, men George Sørensen lavede en stor redning.

Nordjysk legestue i tredje periode

Dermed skulle Rødovre lave et gigantisk comeback i tredje periode, men det stod hurtigt klart, at kræfterne var brugt op hos gæsterne. De havde leveret en flot serie og vundet masser af respekt, men i dag var det Aalborg Pirates, som stemplede ind i playoff med en fokuseret og energisk indsats i alle 60 minutter.

I tredje periode var Rødovre ude afstand til at komme ind i nordjydernes zone, og kæmpede for at forsvare sig gennem perioden, hvor især Tobias Ladehoff var flyvende, og var tæt på at lave et af årets mål efter seks minutter, men afslutningen endte i sidenettet.

En fantastisk chance til nordjyderne, som minut for minut virkede til at få mere og mere selvtillid, og Tobias Ladehoff fik sit fortjente mål med 12 minutter igen. I powerplay fik Tommy Giroux oceaner af plads til at gå direkte på mål. William Rørth lavede en verdensklasseredning, men returen endte bag ham, hvor Ladehoff kunne prikke pucken det sidste stykke over stregen.

Målet til 4-0 afgjorde kampen, og i resten af kampen var det et spørgsmål om, hvor mange gange mere William Rørth skulle hente pucken ud af eget net.

Jens Nielsens tropper var flyvende, og fire minutter efter 4-0 scoringen blev det også 5-0 på smukkeste vis. Oliver Anker Christensen gav en lektion i skøjtefærdigheder, da han brugte kanterne af skøjten til at sende Christian Thunbo ud til en af hjørneboderne i Sparekassen Danmark Isarena. Herfra kunne Anker nemt sende pucken på tværs til Kirill Kabanov, som gjorde det til 5-0

Få minutter senere lukkede og slukkede Nikolaj Carstensen kampen med en scoring til 6-0, hvilket også var slutresultatet på kampen. Dermed sikrede Aalborg Pirates sig pladsen i kvartfinalen, hvor de skal spille mod vinderen af serien mellem Odense Bulldogs og Esbjerg Energy.

Odense-direktør savner flere folk på lægterne GOALSHOW: SE MÅLENE fra Aalborg Pirates-Rødovre MB