Matchbold til Pirates på søndag i Aalborg

Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates 3-4 (2-0,0-1,1-3) Hjemmeholdet fra Rødovre Mighty Bulls gik på isen foran et feststemt publikum, som ganske som i gamle dage i Holger Danske Arena. Hele 3276 fans var gået igennem tælleapparatet, og størstedelen havde en fantastisk første periode, hvor hjemmeholdet var flyvende.

I længden holdt det dog ikke for Rødovre, der ikke kunne holde fast i føringen. Det blev Aalborg som endte med at vinde 4-3 og dermed er nordjyderne foran 3-1 i kampe med mulighed for at slutte serien på søndag på hjemmebane.

Flyevende Rørth og kontraspil

Ganske som i det seneste opgør var de bedst i kampens første 20 minutter, og igen var det Sami Moilanen som satte det hele i gang. Med et af de flotteste mål i Rødovres sæson slog han til efter fem minutter, da han satte hele Aalborg Pirates defensiv med en dribletur, som var Connor McDavid værdig. Herfra fik han plads til at sende et skud afsted, som George Sørensen kun fik halvklaret, og inde foran stod 200 kampsjubilaren i Rødovre Mads Eller, og fik dirigeret pucken i mål.

De sjællandske værter var også tæt på 2-0 kort efter, da Frank Gymer kom alene igennem mod George Sørensen, som lavede en super redning med benskinnen. En redning, som ganske som i tirsdags, gav liv til nordjyderne, og i flere omgange var Aalborg Pirates tæt på.

Bedst som Aalborg var begyndt at få kontrol over kampen, og kom tættere og tættere på en udligning slog hjemmeholdet til med den skarphed og kynisme som de manglede i tirsdags. Kyle Hallbauer fik fat i en løs puck i egen zone, og tog den direkte vej mod mål, hvor han til sidst flot gled pucken ind under George Sørensen, som fik taget til at lette i Holger Danske Arena.

De nordjyske favoritter var rystede, men mod slutningen af periode begyndte de endelig at sætte nogle chancer sammen, og i de sidste tre minutter burde gæsterne nok havde reduceret, da de i flere momenter var tæt på. William Rørth fortsatte dog sit flotte spil i serien, og lavede et hav af redninger, så Rødovre kunne gå til pause med en føring på 2-0.

Der var uden tvivl talt med store ord i Aalborg Pirates omklædningsrum, og gæsterne kom ud med en helt anden tænding og energi. Hjemmeholdet blev presset i bund, og Især gæsternes fysisk i midtzonen og i Rødovres zone var en kilde til uro i en periode i en periode, som havde en fysisk og giftig stemning i store dele af de tyve minutter.

Trods dominansen manglede skarpheden foran mål hos nordjyderne, som brændte den ene direktør efter den anden. Især Thomas Spelling manglede sin normale træfsikkerhed i anden periode, og selv med et halvt mål at skyde på ramte han William Rørth.

Den danske målmand hos tyrene fra vestegnen var flyvende, og var grunden til at det var utroligt tæt på at blive 3-0 med fire minutter igen. Christian Thunbo kom pludselig ind i Aalborgs zone, og sendte en afslutning afsted, som tog en afretning. George Sørensen reddede, men Thunbo var først over sin egen retur, og forsøgte at sende pucken op i nettaget, men George Sørensen lavede endnu en atletisk redning.

Rørth skudt i sænk i de sidste 23 minutter

En stor chance til hjemmeholdet misbrugt, og gør man det mod et tophold som Aalborg Pirates kan det blive dyrt. Kampen i dag var ikke undtagelsen, og minuttet senere fangede Aalborg for første gang fangede hjemmeholdet i ubalance i midtzonen, og her kunne Anders Koch sendte Patrick Bjorkstrand afsted. Intelligent lagde han pucken tilbage til Tommy Giroux, som sendte et missil op i det nærmeste målhjørne til 2-1.

Nervøsiteten så ud til at ramme de sjællandske værter, som nu havde gigantiske problemer med at få pucken ud af egen zone, men trods de mange chancer så manglede skarpheden forsat foran mål, og dermed holdt William Rørth og Rødovre 2-1-føringen ind til de sidste 20 minutter af kampen.

Den føring holdt dog ikke mere end et minut af tredje periode, da Aalborg fik udlignet efter en mislykket clearing. Fremfor at få pucken ud af zonen endte Calder Brooks med at få fat i pucken. Herfra kunne selv gå mod mål, hvor han med et kontant håndledsskud sendte pucken ind mellem benene på Rørth.

Herfra udvekslede de to hold flere chancer, men kampens dramatiske moment kom efter otte minutter af perioden. I powerplay kørte Calder Brooks pucken ind i zonen, og modtog en hård tackling af Jaeden Martin. Brooks lå længe ned og måtte forlade banen på en båre. En skræmmende og trist situation, som betød en mindre pause i kampen.

Da kampen blev genoptaget, var det med et fem mod tre powerplay, hvor piraterne fik scoret deres første powerplaymål i serien, da Thomas Spelling efter godt et minuts tryk tog sagen i egen hånd og hamrede pucken op under overliggeren til en 3-2-føring til de nordjyske gæster. En stor revanche fra Spelling, som også skyldte en del efter anden periode.

Nu kunne Aalborg finde det effektive spil fra de seneste kampe i serien, hvor de kan afvente kontrachancer, mens de spillede kvælende hockey i midtzonen, hvor Rødovre dårligt kunne få skabt noget. Det gav pote, da Nikolaj Carstensen opsnappede pucken på kanten af den offensive zone, og sendte en afslutning afsted. Rørth parerede, men returen røg direkte ud til Thomas Spelling, som for anden gang sendte pucken i netmaskerne til 4-2.

Rødovre fik dog en mindre livline med et minut og 40 sekunder igen, da Jeppe Jul Korsgaard måtte en tur i udvisningsboksen. Det gav hjemmeholdet chancen for at sætte op, og efter kun 16 sekunder kunne Mikkel Binou Jensen gøre det til 4-3 med et tørt slagskud fra højre side.

Tættere kom Rødovre dog ikke, og dermed fik Aalborg Pirates vendt et truende nederlag til en sejr og tre matchbolde i serien, som de fører 3-1.

Esbjerg udlignede serien efter 87 minutters drama OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates