Landsholdsspilleren var her, der og alle vegne, da White Hawks tog en fortjent sejr over Rungsted

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 5-1 (0-0,2-1,3-0)

Det var lettere dramatisk sent søndag eftermiddag, da White Hawks tog sig en fortjent sejr over Rungsted, og ligner et godt bud på at slutte grundspillet på syvendepladsen. To badebilletter inden der var gået 40 minutter, gjorde det ikke nemmere for høgene, der bare ville det mere i eftermiddag. Og med en Christopher Frederiksen i hopla, der var med i alle fem mål, var der ingen tvivl om sejren til vendelboerne.

Chancefattig første periode vi blev vidne til i Nordjyske Bank Arena, hvor der ikke blev givet ved dørene. Spillerne er ved at gøre klar til slutspillet, og det kunne man også se i eftermiddagens sene kamp. Det blev dog til lidt chancer, og Gustav Green havde den første for gæsterne, som Galansky fik afværget med skulderen.

Hjemmeholdet havde også enkelte muligheder, hvor den største tilfaldt kaptajn Rasmus Søndergaard. Han var helt fri foran mål, og det er han bestemt ikke vant til, så afslutningen gik lige forbi mål. Den gode Søndergaard har ikke scoret siden 2016 i en turneringskamp, så man kunne se ærgrelsen i ansigtet på ham efterfølgende.

Med små seks minutter igen blev Aleksi Halme sendt i bad, for en hårdhændet tackling ind i banden mod Brett Thompson. Blodet flød fra Thompsons ansigt, og Halme måtte efter videokig hos dommerne, skøjte til omklædningsrummet.

Fem minutters powerplay til Rungsted, men det fik de absolut intet ud af. Vendelboerne stod godt i boxplay, og gæsternes omgang med pucken var for langsom og idéforladt. Derfor heller ingen scoringer i en jævnbyrdig periode i Vendsyssel.

Anden periode blev meget mere begivenhedsrig end den første, og chancerne kom for alvor. Der gik ikke længe før James Livingston satte Galansky på overarbejde, men tjekken tog godt fra. Jacob Møller Jensen fik en friløber for høgene som han misbrugte, og kort efter var Jonas Wilquin tæt på, da han lidt heldigt fik pucken fra en Rungsted spiller. Wilquin, der i dag var sat op som forward, misbrugte dog muligheden.

Morten Jensen pådrog sig en to plus to minutters udvisning knap midtvejs i perioden, og så var der hurtig eksekvering fra hjemmeholdets side. Efter et godt tryk tæt på Oskar Östlund målet, lykkedes det efter lidt ping pong, Christopher Frederiksen at sende skiven ind i netmaskerne til 1-0.

Det var mest Frederikshavn i den midterste del af perioden, og de virkede virkelig opsatte i dagens kamp. Christopher Frederiksen stod fadder til kampens anden scoring, da han på smuk vis fandt Trkulja foran kassen, og svenskeren fik drejet pucken ind bag en sagesløs Rungsted keeper til 2-0.

White Hawks havde fat i den lange ende, indtil der igen blev brug for at kigge video fra dommernes side. Sebastian Holm gik hårdt til Morten Jensen, og igen flød blodet. Dommerne takserede tacklingen fra Holm til en korrekt matchstraf, og på ny fem minutters undertal til hjemmeholdet.

Det holdt de ikke til denne gang. Brett Thompson hamrede pucken ind bag Galansky fra venstre side, og pucken røg ud i samme sekund den ramte netmaskerne. Der var klem på, og flot scoring af den farlige Thompson, til stor glæde hos de fire medrejsende fans fra Nordsjælland.

Rungsted tog det sidste minut af fem minutters overtal med ind til tredje periode, uden det kastede yderligere scoring af sig. Men det gjorde, at gæsterne holdt momentum, og lagde pres på hjemmeholdet. Det indtil Rungsted begyndte at tage udvisninger.

Først måtte Livingston en tur til afkøling, uden hjemmeholdet fik noget ud af overtallet. Kort efter canadieren kom på isen igen, var det David Madsen til at få et lille hvil i straffeboksen. Her var hjemmeholdets powerplay meget bedre sat op, og Trkulja kunne med sit andet mål bringe vendelboerne foran 3-1. Fremragende pasning fra Christopher Frederiksen, til svenskeren, der scorede usvigeligt sikkert helt oppe i krydset. De to har et rigtig godt blik for hinanden for øjeblikket, og er farlige hver eneste gang de er på isen. Tre point fra begge i dag indtil videre, understreger meget godt, at skal høgene have succes, så skal det offensivt komme fra dem.

Det var ved at være sidste udkald for Rungsted, og da Jacob Böll røg til afkøling i to minutter, var chancen der for gæsterne. Men sølle syv sekunder efter spillet blev genoptaget, havde Santeri Suistio bragt høgene foran 4-1. Han erobrede pucken omgående efter den var smidt, og med et soloridt, udplacerede han Östlund.

Med små fem minutter igen var hjemmeholdet igen i powerplay, og det fungerede ganske upåklageligt i dag. Christopher Frederiksen gjorde som det passede ham, og her fandt han Thomas Søndergaard, der kunne gøre det til 5-1.

Rungsted havde lidt muligheder til sidst for at pynte på resultatet, men det lykkedes ikke, og der var enkelte frustrationer mod slutningen hos nordsjællænderne, som måtte sande nederlaget mod en flok motiverede høge, der vandt fortjent.

Odense vandt intens dyst i Herlev OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rungsted SC