Aalborg sejrede onsdag aften med 1-0 i Esbjerg og trak dermed det længste strå i en målfattig og i øvrigt ganske jævnbyrdig affære. Esbjerg leverede en rigtigt god kamp, og kunne sagtens have fortjent et pointudbytte af anstrengelserne gennem 60 minutter, som dog igen også udstillede holdets akutte og længerevarende scoringsproblemer mod et Aalborg-hold, der holdt buret rent for anden gang i træk.

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 0–1 (0-0, 0-0, 0-1)

Esbjerg og Aalborg krydsede klinger for tredje gang i indeværende sæson, da Esbjerg onsdag aften tog imod Aalborg i Granly Hockey Arena. Det var vestjyderne der havde revanche til gode, da det endnu ikke er lykkedes for Esbjerg at besejre nordjyderne i denne sæson.

Til aftenens kamp måtte Aalborg undvære Ben Carroll, Mads Frederiksen, Patrick Bjorkstrand, Magnus Boesen og Andreas Nielsson, mens Esbjerg stillede uden Philip Larsen, Oliver Kjær, Victor Sand og Grayson Downing.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Mathias Seldrup.

Forud for kampen blev Rasmus Bjerrum kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Esbjerg med mulighederne i jævnbyrdig åbningsperiode

Åbningsperioden skulle vise sig ganske jævnbyrdig. Indledningsvist fik begge mandskaber budt ind med et par forsøg fra distancen, inden kampen så småt åbnede sig.

Hjulpet på vej af en udvisning til gæsternes Mikkel Højbjerg, der måtte til afkøling for en hooking på Phillip Schultz, greb Esbjerg kampens momentum i overtal, hvor Søren Nielsen fik sat Simon Grønvaldt perfekt op til afslutning. Men desværre for værterne, så strøg forsøget fra Esbjerg-backen lige forbi fjerneste opstander. Dog alt i alt fornuftigt overtalsspil af vestjyderne ved denne lejlighed.

Det var også hjemmeholdet der tegnede sig for kampens næste store målchance, netop som man rundede ni minutters spil. Denne gang var det Travis Brown der var gået med frem, og som fik sendt et giftigt forsøg på George Sørensen, der gav en retur direkte ud til Andreas Grundtvig, der til publikums store ærgrelse slet ikke fik ram på pucken.

Mikkel Højbjerg måtte tage plads i straffeboksen igen efter 12 minutter, denne gang for en forseelse begået med høj stav. Esbjergs overtalsspil var ved denne lejlighed dog helt og aldeles tandløst og vestjyderne fik således intet ud af power playet.

Gæsterne fik lov at prøve kræfter med overtalsdisciplinen efter et kvarter, da Henrik Mærsk Clausen tiltrak sig dommernes opmærksomhed med en unødvendig interference begået foran spillerboksene. Aalborg-power playet virkede ikke helt afstemt, men nordjyderne formåede at få sat Thomas Spelling op til en enkelt stor chance, hvor han dog slet ikke fik ram på pucken.

Esbjergs Phillip Schultz viste stærkt antrit i periodens sidste minut, hvor han satte en Aalborg-back og gik direkte på mål. Afslutningen stod dog ikke helt mål med opløbet og status var derfor fortsat 0-0, da de to mandskaber gik ud til den første periodepause efter 20 minutters glimrende ishockey.

Skarpheden manglede - stillingskrigen fortsatte

Gæsterne var fra anden periodes indledning væsentligt mere på pucken og tog nu også flere afslutninger. Skarpheden synes dog at mangle i de afgørende sekvenser.

Modsat havde Esbjerg svært ved i det hele taget at komme frem til chancerne i periodens første 7-8 minutter, hvor gæsterne var bedst.

Som perioden skred frem lykkedes det dog med tiden Esbjerg at få flyttet spillet længere frem på banen igen. Det ændrede spilmønster afstedkom en målchance til Phillip Schultz i det 9. minut, hvor den ihærdige Esbjerg-forward fik pillet pucken fra en modstander og kom til afslutning tæt under mål.

Der var nu også mere intensitet og tænding i kampen, hvor der opstod tumult foran Esbjerg-målet netop som man nærmede sig periodens halvvejsmærke. Dommerne voterede efterfølgende for en stund og begge mandskaber indkasserede en dobbeltudvisning for optrinnet.

Phillip Schultz virkede til tider lidt som en enmandshær for Esbjerg og var blandt vestjydernes bedste denne aften. Efter ti minutter var Esbjerg-forwarden tæt på igen, da han med et par snævre træk fik sat en Aalborg-back og kom til afslutning tæt under mål.

Aalborg sluttede anden periode af med det stærkeste indtryk. To gange brændte det således på i Esbjerg-defensiven: I det 14. minut var Martin Højbjerg tæt på, da han med kort aftræk forsøgte sig med en giftig firsttimer, hvor Mathias Seldrup i Esbjerg-målet kom i vejen med sin gribehandske. Efter et kvarter fik gæsterne sat Thomas Spelling perfekt op til afslutning fra udkanten af slottet, men desværre for nordjyderne, så kiksede den rutinerede forward fuldstændigt i afslutningsøjeblikket.

Ian Edmondson blev matchvinder for Aalborg

Esbjerg lagde ud med et offensivt udtryk i tredje periode, hvor især Sune Hjulmand var tæt på for hjemmeholdet. Både i det andet og i det fjerde minut kom den rutinerede vestjyde således frem til store målchancer. Men første gang blev forsøget overplaceret og anden gang tog George Sørensen fra i målet.

Juuso Walli tog en udvisning i periodens femte minut, som skulle vise sig at blive dyr. To minutter for slashing og yderligere ti minutter for at slå sin stav ind i glasset, sendte reelt set den finske back ud af kampen.

Godt et minut senere havde Ian Edmondson scoret kampens eneste mål, da han tog chance fra distancen og sendte et håndledsskud på mål, som fik lov til at gå hele vejen.

Travis Brown kunne et par minutter senere have bragt balance i regnskabet, da han opsnappede en Aalborg-pasning og kom til frit skud lavt i slottet. Men skarpheden manglede endnu en gang.

Sekvensen efter ramte Trevor Gooch Andreas Grundtvig i ansigtet med sin stav. Gooch indkasserede en dobbeltudvisning for forseelsen og Andreas Grundtvig begav sig mod omklædningsrummet og vendte ikke tilbage til isen efterfølgende.

Esbjerg havde dermed fire minutters power play, men ud over Rasmus Bjerrums forsøg fra en position lavt i slottet, så fik vestjyderne generelt alt for lidt ud af overtalsmuligheden.

Med to minutter tilbage af kampen var Rasmus Bjerrum atter tæt på, da han sendte et brag af et skud rent på stolpen bag George Sørensen.

Jason Jaspers udbad sig en timeout med 1:38 tilbage på uret og Esbjerg spillede efterfølgende seks mod fem. Men satsningen gav ikke pote og Aalborg kunne drage nordpå med tre point i bagagen.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLET fra Esbjerg-Aalborg 7-2: Rungsted knuste Frederikshavn