Der var noget for alle pengene i Nordjyske Bank Arena i aften, da White Hawks tog sejren efter en intens fight.

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-3 (1-0,1-2,1-1) (0-0) (1-0)

Der kunne ikke findes en afgørelse efter 60 minutter, da Frederikshavn og Esbjerg leverede en sand herrefight i aftenens sene Metal Liga opgør. Hjemmeholdet tog sejren efter straffeslag, og kunne lade sig hylde af fansene efter kampen. En rigtig god ishockeykamp vi blev vidne til, og begge hold havde stor ære af opgøret.

Herlig første periode vi fik, hvor begge hold virkelig gik til stålet fra første sekund. Der blev kæmpet om hver eneste puck, og begge hold var indstillet på at det skulle være en fysisk fight. Chancer fik vi måske ikke så mange af, men det var ganske underholdende i Nordjyske Bank Arena.

Første alvorlige chance stod Bumagin for, men han skød forbi mål, da han stod nærmest fri foran Elmose. I den anden ende havde Esbjerg en del skud der gik forbi mål, og Søren Nielsen fik også testet Galanskys evner mellem stængerne.

Fire minutter før pausen blev Halme sendt på frit togt mod Esbjerg målet, men stolpen stod i vejen for finnen. I det næste skift var der anderledes held for den finske forward, da han med baghånden udnyttede en fornem tværpasning fra Trkulja, til at sende pucken i netmaskerne.

Dermed 1-0 til vendelboerne efter 20 intense minutter.

Anden periode åbnede med et par store chancer til Nikolaj B. Kristensen og Aleksi Halme for hjemmeholdet. Alt var rigtigt, bortset fra afslutningerne. De pressede på de hvide høge, og en udvisning til Esbjerg efter fire minutter, gjorde ikke trængslerne mindre for vestjyderne. Både Halme og Daniel Madsen havde store muligheder, men Elmose stod aldeles fremragende for esbjergenserne.

Bedst som man troede hjemmeholdet skulle bringe sig foran med to, så udlignede Esbjerg. Nikolaj B. Kristensen mistede pucken til Merchant, og han kunne i to omgange udplacere Galansky, der ellers i første omgang reddede med benskinnen. Men Merchant var over returen, og udlignede til 1-1.

Godt tre minutter var de medrejsende Esbjerg fans glade, så bragte hjemmeholdet sig foran igen. Walli sad i straffeboksen, og efter 19 sekunders powerplay, havde Bumagin sendt pucken op i nærmest målhjørne. Den kunne akkurat lige være der, og så var det høgenes supportere til at juble igen.

White Hawks var offensivt mest på pucken i anden periode, men mod slutningen fik Esbjerg lidt mere momentum. Med blot 22 sekunder igen af perioden, blev der også udlignet. Galansky gik fejl af pucken bag mål, den gav måske endda også et forkert opspring, men det resulterede i, at Merchant med sin anden scoring kunne score et af karrierens lettere mål. Den tjekkiske keeper kom godt nok tilbage i buret, men det var for sent til at forhindre Esbjerg udligningen.

Det var faktisk tæt på 3-2 til Esbjerg i de allersidste sekunder af perioden, men Merchant fik ikke sit hattrick, da pucken prellede af på overliggeren. Derfor maksimal spænding inden de sidste 20 minutter, hvor høgene måtte føle sig ærgerlige over, at det var to fejl kostede de to Esbjerg scoringer.

Indledningen på tredje periode var ikke særlig chancerig. Men der blev kæmpet og fightet om hver en centimeter på isen, og de to hold leverede en rigtig herrefight på den gode måde.

Med 11 minutter igen mistede Esbjerg pucken i egen zone. Jesper Dahlroth lagde pucken mod mål, og den styrede Halme ind bag Elmose til 3-2. Finnens anden scoring i aftenens opgør, og for alvor liv på lægterne blandt de næsten 1300 tilskuere.

De kom hurtigt ned igen, da Dahlroth fik en udvisning med 10 minutter igen. Esbjerg med powerplay, og her kanonerede Cam Brown pucken ind bag Galansky til 3-3. Fremragende afslutning af Brown, som har været en stor gevinst for vestjyderne siden han ankom til det vestjyske.

Der kom ikke flere scoringer, og kampen skulle afgøres i overtid. Her havde Philip Larsen en kæmpe chance for at afgøre tingene, men tæt under mål fik han ikke skiven ind bag Galansky. Det var den eneste sådan reelle chance i overtiden, så der skulle straffeslag til at fordele det sidste point.

Efter en god håndfuld straffeslag til hvert hold, blev det White Hawks der løb med bonuspointet. Christopher Frederiksen scorede det afgørende mål, og gav høgene den anden sejr i træk. De har det med at gøre det i stimer, så nu er SønderjyskE advaret til på søndag.

Herlev vandt udramatisk lokalderby Fem scoringer og femte sejr på stribe til Aalborg