Mere om kampen i Frøs Arena i aftes

Sønderjyderne havde hjemmekamp i søndag og tog altså en onsdagskamp med i købet. Måske derfor - og den uvante spilledag med - at der kun dukkede 1863 tilskuere op. Under den ellers fremragende normal i Frøs Arena, hvor SønderjyskE i sidste sæson havde over 3000 tilskuere i gennemsnit inklusive slutspillet.

Den nye canadier Logan Pyett dukkede tidligere end forventet op på Frederikshavns holdkort med nummer 33. Pyett noterede sig for -1, da han var inde på SønderjyskE's og fik 17 skift og 13:10 minutter på isen, lyder det fra Instats, der laver avanceret statistik til Metal Liga-klubberne. 

Til gengæld var Dane Fox med på White Hawks-holdkortet, og det var stik imod forventningen efter at Fox udgik i kampen i Herning søndag eftermiddag. Han scorede til 2-0 i powerplay.

To stærke skalpe til Frederikshavn på tre dage. Først sejr i Herning søndag og nu altså i Vojens tirsdag. Nordjyderne har nu et glimrende afsæt til det kommende race mod Metal Final4.

Lige over 24 minutters spilletid var der til Mike Little, der var den mand på isen med mest spilletid foran kollegaen Christian Silfver. Hos Frederikshavn spillede Dane Fox mest med 21:28 minutter på isen.

Stimen af udesejre mellem de to hold fortsætter. SønderjyskE vandt to gange i Frederikshavn og omvendt i sidste sæson. Den sidste dyst vandt SønderjyskE på hjemmebane. Det ligger bare godt til både Frederikshavn og SønderjyskE at slå kontra mod hinanden. 

Det var dog ikke på kontra, at Frederikshavn vandt anden periode. Der var nu og da skydetelt mod Patrick Galbraith, og alle reportager fra kampen i Vojens skriver om et uinspireret hjemmehold, der nu nede i en stor gryde af bejlere til en plads i Metal Final4. Her synes Aalborg og til dels altså også Frederikshavn at være godt på vej. 

Tadeas Galansky var på vej mod sit tredje nul i sæsonen, men måtte altså i den absolutte slutfase lade sig passere af Steffen Frank. Galansky reddede 28 SønderjyskE-skud, dog uden de helt kæmpestore udfordringer.

Inden kampstart var der en enkelt kåring og det var hjemmeholdets Daniel Nielsen, som af supporterne var blevet kåret som månedens spiller. Hjemmeholdet var fortsat uden Anthony Nigro.

 


VIDEO: Lær Herning-coach Ben Cooper at kende Det kører som smurt i olie for Aalborg