Metalligaen.tv-kommentator Jannik Sønderby giver sit bud på kvartfinalernes udkomme

Han har selv stået øverst på skamlen for både Esbjerg og Rødovre. Jannik Sønderby kender slutspillets magi og nu står han midt i det hele igen: Denne gang som formidler af de fantastiske slutkampe, der begynder i morgen med slutkampene. Her er Sønderbys lynanalyse af de fire serier, der går i gang i morgen. 

Aalborg – Rødovre
Aalborg er klare favoritter, men de skal finde flere gear i deres spil. Aalborg har ikke haft det store at spille for på det seneste, men det har været for jævnt. Skader kan ødelægge enhver rytme på et hold. Så overskriften må være stabilitet og flere minutter med toppræstationer.

Spillere som Morin, Spelling, Bjorkstrand, Brooks og Kabanov skal løfte deres produktion i slutfasen, og så skal powerplay også blive bedre. Kun et powerplay mål scoret i seneste fem kampe.

Rødovre har klaret deres målsætning for sæsonen. Gyserkampen mod Frederikshavn blev vundet på fornem vis. Nu kan de spille frit, og forhåbentlig også nyde det undervejs. Rødovre skal holde stram fokus på spillet i egen zone, hvor de giver deres keepere de bedste muligheder for at være gode, og så skal der scores, når chancerne er der.

Aalborg vinder serien 4-0/4-1

Herning – Herlev

Herning skal finde slutspilsformen frem. De har vundet otte ud af de seneste 10 kampe. Flere af de kampe har man været bagud, og alligevel fået vendt det til sejr. Det vidner om god moral. Og så er der flere om at lave målene for Herning. From, Thörnberg og Thompson har produceret fornemt sæsonen igennem, og heldigvis for Herning, er der også kommet godt liv i de andre kæder. Sejren i SønderjyskE i sidste spillerunde må give dem et godt rygstød til de første kampe af slutspillet.

Herlev har i de seneste par kampe fundet sig tilpas med deres tilgang til kampene, med en stenhård og disciplineret defensiv, hvor man holder modstanderne ude ved banderne og væk fra mål. Og så har deres velkendte kontrastød være gode. Når mulighederne byder sig, angriber de som en knytnæve. Heinerö er tilbage i truppen, og sammen med True og de andre svenskere skal de holde drømmen om at få metal igen i Herlev i live.

Herning vinder serien 4-1

SønderjyskE–Rungsted

SønderjyskE skal komme sig over skuffelsen ved at miste andenpladsen i en fart, og så ellers bygge videre på deres spil. Siden Final 4 har de været godt kørende, og hele holdet byder ind. 16 sejre i 18 kampe siden nytåret! Imponerende! De har en god bredde og en ligeså fin dybde i holdet, og med tilførslen i Petterson i målet, har de fået et slagkraftigt hold, der kan gå hele vejen.

Rungsted er ved at finde sig selv ovenpå skader og et nyt trænerteam. Den velkendte Rungstedrytme har ikke helt været til at kende, men de nærmer sig. Når de rammer tonen, kan de flytte pucken hurtigt og lave rav i ethvert forsvar.

Truppen er ramt af skader, og det lægger pres på resten af truppen. Quinn, Whitney og Karlsson har løftet deres spil, og de bliver vigtige i serien mod SønderjyskE.

SønderjyskE vinder 4-2

Odense – Esbjerg

Odense fik med nød og næppe skrabet sig igennem kampen mod Herlev i bestræbelserne på at få fjerdepladsen. Har udlændingene præsteret godt nok? Det er i hvert fald nu de kan bevise, hvad de er værd. Jensen, Brinkman og Ehlers skal også levere på toppen i de kommende kampe.

Esbjerg har spillemæssigt vist fremgang, selv om resultaterne har manglet. Kan man få alle mand klar til slutspillet, og få ’tur i den’ foran modstandernes mål, så kan de vinde over alle hold. Masser af firepower, og spiller sig frem til mange chancer i deres kampe. Men de skal selv i gang med at score, samtidigt med at de bliver bedre i egen zone.

Esbjerg vinder serien 4-2


KOMMENTATOR-TIP: BUCH er klar med kvartfinalebud MATHIAS FROM blev topscorer i grundspillet med 62 point