Metalligaen.tv's Kasper Buch giver her sit bud på de fire serier

Han har gjort sin debut på Metalligaen.tv og er nu fast mand på holdet som guider dig igennem kampene i verdens dejligste ishockeyliga. Kasper Buch giver her sit bud på kvartfinalerne. 

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls:
Der har vel næppe på forhånd været et mere ulige match-up fra start, end der er, når Aalborg og Rødovre krydser klinger i kvartfinaleserien, og alt andet end en solid seriesejr til Aalborg vil siges at være en overraskelse. Truppernes forskellige kvalitet er tydelig, og senest spillede Rødovre med en opstilling, hvor gennemsnitsalderen var omkring 22 år. Det skal kunne ses. 62 points forskel er der også på de to hold i grundspillet, men kan Rødovre få skabt en heksekedel på sin hjemmebane, vil det ikke være helt umuligt med en sejr eller to for Mighty Bulls. Rødovre kan kigge på de indbyrdes kampe i sæsonen hidtil og notere sig to sejre, så man skal aldrig sige aldrig.
Det nemme vil være at sige 4-0 til Aalborg, men jeg tror på en 4-1-serie til piraterne.
Herning Blue Fox- Herlev Eagles:
Igen en serie, hvor der er en meget stor favorit i Herning Blue Fox. Herning er måske det hold i denne sæson, hvor forskellen på top- og bundniveau har været mest udtalt. Den ene periode kan blårævene spille guddommeligt inspirerende angrebshockey - andre gange kan det ligne, at det er første gang, spillerne spiller sammen.
Heldigivis for Herning har der været væsentligt flere perioder med det gode spil - end det mere tvivlsomme. For Herlev har sæsonen været fin, og får spillere som Jonsson, Lindquist-Hansen og Oliver True det til at spille, så er det så absolut muligt for ørnene at hente et par sejre.
Det bliver dog nok hjemme i Ørneborgen på Tvedvangen, at de sejre skal hentes. Og så er det i øvrigt en god idé for Herlev at holde sig ude af straffeboksen, hvis der skal komme spænding i serien. Herning er bragende skarpe i overtalsspillet, og har været det næsten hele grundspillet.
Herlev får et par hjemmesejre. Jeg tror på 4-2 i serien til Herning.
SønderjyskE Ishockey- Rungsted Seier Capital:
SønderjyskE har været gode i 2024. Rigtigt gode. Kun to nederlag er noteret ud for de lyseblå i hele 2024 - og det er inklusive Metal Final 4, som de også endte med at vinde. Personificeringen af opturen i Vojens skal nok findes mellem stængerne. Goalie Pettersson har lukket godt af og generelt virker SE til at være et hold i harmoni.
De møder Rungsted, som på det seneste har fundet noget godt spil. Klublegenden Marcus Olsson er kommet til en delt trænerposition, og det virker til at kulturbæreren så småt har sat sit præg på holdet fra Hørsholm. Den nytilkomne offensivspiller, Quinn Ryan, har været en gamechanger i en sæson, hvor det ellers er danskerne, der har vist flaget for Rungsted.
De indbyrdes kampregnskab mellem SønderjyskE og Rungsted Seier Capital peger i retning af en solid sønderjysk seriesejr. Èn sejr er der blevet til for sjællænderne, mens SE har vundet de seneste mange opgør med mere end tre mål. Jeg tror dog på, at hjemmebanen kan blive god for Rungsted, hvor der kan komme en enkelt eller to sejre. Jeg ser dog ikke, at de kan stille meget op i Sydjysk Sparekasse Arena med 3.500 højlydte fans på lægterne.
SønderjyskE napper alle hjemmekampe og en enkelt på udebane. 4-2 til SønderjyskE.
Odense Bulldogs-Esbjerg Energy:
Skal man vurdere serien ud fra aktuelt momentum, så kunne den godt gå hen og blive kedelig og kort for Esbjerg, der kommer ind til kvartfinaleserien med fem nederlag i træk. Odense kommer ind med lidt mere momentum, da Bulldogs i sidste spillerunde overhalede netop Esbjerg og overtog 4. pladsen og hjemmebanefordelen i den her syddanske dynamitserie. 
De indbyrdes opgør i grundspillet har været fordel med tre sejre til hver, og det er også et billede, jeg tror, der kommer til at præge serien. Det bliver ultratæt med godt fyldte haller - og udebaneafsnit i begge haller. Der bliver drøn på, og det afgørende bliver i virkeligheden, hvilken af de to mandskaber, der kan holde hovedet koldt - og holde sig ude af straffeboksen.
Det er drønsvært at forudse den her serie. Thelin virker til at have ramt niveauet og bliver en garanteret faktor. Får kæden med Kjær, Grundtvig og Schultz det til at spille, så er det en x-faktor for Esbjerg. 
Jeg giver Odense 4-3'eren alene på baggrund af hjemmebanefordelen, men det kan lige så godt blive 4-3 til de gule og blå fra vestkysten.

OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital KOMMENTATOR-TIP: Så er det Sønderbys tur!