Kampe i Frederikshavn og Rungsted denne søndag - her får du et hurtigt kig på de to matcher

Metal Ligaen byder på to kampe i dag, der begge er uhyre vigtige, nu hvor vi stille og roligt kan begynde at lugte slutspillet.

Klokken 15 er der ”alarm” i Frederikshavn, der er presset til at yde en god indsats og helst hive tre point hjem mod Herlev. Hjemmeholdet fra Vendsyssel tabte bunddramaet i Rødovre i fredags ganske klart og er nu tre point efter Mighty Bulls – endda med en kamp mere.

I dag skal det hele stemme for White Hawks, og spillerne har formentlig også kigget på tabellen og set en tidlig sommerferie i øjnene. Det bliver ikke nemt mod lumske Herlev, der altid synes at have et eller andet i ærmet.

Herlev kommer fra en sejr over Herning og et nederlag i en intens kamp i Odense og har også noget at spille for, selv om holdet ligger ganske lunt på en syvendeplads.

Vinder gæsterne i dag, ligner det et endegyldigt farvel til bundstriden (hvis ikke det allerede er taget) og Eagles kan også nærme sig Rungsted og sjettepladsen med blot et point, hvis resultaterne flasker sig i dag.

Det gode for Herlev er i dag, at holdet stille og roligt kan ”læne sig tilbage” og vente på, at hjemmeholdet tager initiativ. Det er White Hawks tvunget til.

De to hold har spillet fire gange i sæsonen, Herlev vandt det første opgør, Frederikshavn de tre seneste.

Klokken 18 går det løs i Rungsted, hvor Herning kommer på besøg.

Rungsted havde i går første træning under Håkan Åhlund og Marcus ”Mackan” Olsson, og sidstnævnte er som bekendt en legende i Rungsted og en mand, man lytter til på de kanter. Hans makker kommer også ind med en ordentlig omgang rutine på trænerposten – blandt andet en enkelt SHL-sæson som coach i IK Oskarshamn.

Ledelsen vurderede, at Rungsted havde brug for noget nyt ovenpå en svingende sæson med meget lidt stabilitet. Mon ikke 0-7’eren i Metal Cup-finalen og 1-7 efter første periode i Esbjerg tirsdag aften har været med til at fremskynde beslutningen?

Spændende bliver det i hvert fald i Concordium Arena i aften, hvor et såret Herning-hold kommer på besøg. Efter nederlaget i Metal Final4-semifinalen er det blevet til tab mod både Herlev og SønderjyskE og Herning skal have vendt trenden, hvis holdet skal ligne en stor bejler til mesterskabet.

Træner Pelle Hånberg kaldte det for ”en mental ting” efter kampen mod SønderjyskE fredag aften, der blev tabt klart og med 1-5. Herning ligner også et hold, der vælter nemt for øjeblikket.

Men i det midtjyske skal man trods alt huske på, at man trods alt ligger på andenpladsen stadig, og at det vil være en rigtig god udgangsposition inden playoffs.

Der er kampstart klokken 15 i Frederikshavn og klokken 18 i Rungsted.

Kan du ikke være til stede, kan du naturligvis se kampene på Metalligaen.tv. Jesper Larsen kommenterer i Frederikshavn og Jesper Schultz er på plads i Rungsted.


TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Martin Larsen, Odense Bulldogs  RETRO: Mr. 100: Gladsaxes levende mur