Dejlig tempofyldt generalprøve på slutspillet

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 2-3 (1-1,1-1,0-0)

Lad os begynde med at slå det fast: Odense Bulldogs fik intet foræret i kampen for det ene vigtige point, der gav fynboerne hjemmebane i den kommende kvartfinale mod Esbjerg.

I de sidste 10 minutter kneb et nervøst Bulldogs-hold sejren hjem mod et gæstehold fra Herlev, der blev bedre og bedre som kampen.

Til gengæld: I de første 10 minutter af kampen havde Odense så mange chancer, at kampen kunne være afgjort. Hjemmeholdets spillere stod nærmest i kø for at skubbe eller skyde pucken ind i Herlev-buret.

Så hårdt presset var Herlev, at træner Gudmundsson brugte sin timeout allerede efter 3:15 minutter.

Men ørnene havde en solist, der ragede op over alle andre denne aften: Den unge normale reservemålmand Jonathan Hintze Christiansen stod vel karrierens bedste første periode, hvor han brillerede med adskillige formidable redninger. Var det ikke for ham, var Herlev færdige efter første periode.

Kun en gang måtte han kapitulere i de første 20 minutter. Powerplaymål af Joakim Thelin, der firsttimede et skud op i nærmeste hjørne. Fremragende præcision.

Der gik ikke mere end fire minutter - tiden 11:59 - så viste Herlev, at holdet altid er hyperfarligt i omstillingerne. Johansson, Jonsson og Lindqvist-Hansen broderede sig lynhurtigt op gennem banen og eksekverede med "Flash" som målscorer. 1-1 efter 20 minutter.

Historien gentog sig i anden periode: Odense sled og slæbte for at score mål. Michael Keränen fik scoret i det 31. minut. Først hamrede han et skud på indersiden af stolpen, og da han få sekunder efter fik chancen igen, sad den kilet ind i hjørnet bag en chanceløs Hintze i Herlev-målet.

Denne gang gik der blot 17 sekunder, så havde Herlev udlignet. Det ser så dejlig let ud, når Eagles slår kontra. Denne gang var det Oliver True, der fandt Ludvig Elvenes, som scorede sikkert.

2-2 efter 40 minutters ishockey foran 1739 tilskuere i Spar Nord Arena. De fleste af dem kom til at sitre i tredje periode.

Her fik Herlev langt bedre fat offensivt og gæsternes svenskere cirklede i perioder rundt med Odense-forsvaret.

Nu var Odenses reservemålmand Frederik Søgaard, der måtte vise sine kvaliteter. Og de var også langt over gennemsnittet denne aften.

Faktisk formidabelt at se to så unge målmand gøre det SÅ godt i en afgørende kamp.

Odense-spillerne tænkte formentlig tilbage på den eftermiddag, hvor de tabte Final4 på gulvet mod Aalborg. Det var piv-nervøst til sidst, hvor tiden bare skulle gå for fynboerne, der dog også havde et par fine kontrachancer.

Tiden løb ud og publikum rejste sig op i Odense, hvor en slutspurt i grundspillet sammenholdt med et vestjysk sammenbrud i Esbjerg betød, at Odense spiller på hjemmebane fredag aften i den første kvartfinale.

Herlev spiller på udebane i Herning og sendte et fint signal ved at vinde på Fyn. Alexander Lindqvist-Hansen scorede det afgørende mål i overtiden, efter at Sebastian Ehlers havde brændt stort i den anden ende. Fuld action til at slutte grundspillet af på Fyn.

Det kan kun blive fedt på fredag. Både i Odense og i resten af ishockey-Danmark!

PATRICK GALBRAITH TAKKER AF efter denne sæson RETRO: Det kører på is og skinner for Schultz