Fynboerne sad på kampen i to perioder, men kom under pres i slutfasen

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 4-3 (1-0,2-1,1-2)

God atmosfære og god hockey tirsdag aften i Odense, hvor hjemmeholdet lige nøjagtig hev en 4-3'er hjem mod topholdet fra Aalborg.

I slutfasen bombarderede Aalborg Odense-målmand Fredrik Bergvik med pucke, og specielt Kirill Kabanov var tæt på at udligne. Hans skud fik Bergvik pareret med det yderste af skulderen, og svenskeren var i det hele taget en god mand for Odense i de sidste minutter.

At det skulle blive så tæt, havde ingen vel rigtig regnet med efter de første 40 minutter, som i store træk tilhørte et ganske velspillende Odense-hold.

Ikke mindst i powerplay fungerede det: Det var på den måde, at fynboerne fik scoret det eneste mål i en jævnbyrdig første periode. Kimi Koivisto skød fra højre side, Nikolaj Carstensen kom uheldigt til at rette pucken af, så den snød Sørensen i Pirates-buret.

Hovedparten af de 1511 tilskuere i Odense kunne juble to gange i anden periode. Først gav Thomas Spelling pucken væk med en farlig tværpasning gennem egen zone. Spellings aflevering lå lige i bladet på Joakim Thelin, der sagde tak for hjælpen og øgede til 2-0. Odense kom også foran 3-0 på et flot Kristian Jensen-skud.

Kæmpe chance til Skvorcovs og Thelin i en hurtig Odense-omstiling kort før anden periodes afslutning. De to Odense-profiler fik ikke noget ud af den store chance og i stedet vendte Aalborg spillet. Thomas Spelling fik reduceret og 3-1 efter de første to perioder.

Kampen var stadig spændende.

Joakim Thelin udnyttede endnu en fejl hos gæsterne og gjorde det til 4-1 med et ordentligt riv af et skud. Men så kom Aalborg flyvende med aggressiv forechecking og fik reduceret ved Kirill Kabanov, der styrede en puck flot ind.

Så var der pres-pres på Odense i kampens sidste fase. Aalborg levede, Odense overlevede. Det blev kun til en reducering ved Calder Brooks, på en aften, hvor Michael Eskesen fik debut som assisterende træner i Bulldogs-boksen, mens P-O-Morin udgik tidligt i kampen for Aalborg.

På tilskuerpladserne kunne man se Mathias Mølgaard med armen i slynge. Mon han er frisk til slutspillet næste fredag? Hans fysiske spil er yderst vigtigt for Odense.

Fynboerne er stadig med i kampen om fjerdepladsen, mens Aalborg stadig blot mangler et point for at kunne kalde sig grundspilsvinder.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE GOALSHOW: Se målene fra Herning-Herlev