Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates går ind til slutspillet efter 102 point, Rødovre går ind til slutspillet med 40 point i posen. 62 point til forskel. Det seneste møde vandt Aalborg 3-1 på hjemmebane på en aften, hvor Rødovre faktisk gjorde ganske god modstand.

Rødovre har også været i stand til at snige en sejr hjem fra Aalborg med kun to kæder og lidt til. Det var en af definerende dage for Rødovres grundspil, sagde træner Olaf Eller til Mightybulls.tv efter den flotte kamp mod Frederikshavn tirsdag aften.

Han sagde også til sine spillere, at nu er det bare med at gå ud og ”vinde den serie” mod Aalborg. Og hvis nogen har ”sensationsgenet” i sig, så er det selvfølgelig Olaf Eller, der tilbage i 1999 vandt guld med Rødovre efter en sjetteplads i grundserien. Det er det stadig det lavest seedede hold, der nogensinde har vundet DM-guld.

Der er ingen tvivl om at det unge og uimponerede Rødovre-hold kommer med glæde og gejst til Aalborg, men er det nok mod de rutinerede Pirates-drenge?

I hvert fald spås Rødovre ikke mange chancer på de her sider. Aalborg Pirates kommer mesterskabsvant og med fire stærke og rutinerede kæder, og har egentlig også noget at bevise. Der kom ny luft i omklædningsrummet med Jens Nielsen, men det har ikke været euforisk, hvad Aalborg har præsteret siden den nye coach kom på plads.

Der skal et gear mere til for Aalborg, og der et gear mere i flere af Pirates-spillerne, hvis de skal op på højeste niveau. Her tænkes for eksempel på Patrick Bjorkstrand og Thomas Spelling, der i topform er spillere af kampafgørende kaliber. Men finder de topformen til slutspillet? Bliver Pierre-Olivier Morin frisk igen, er han også en leder, der kan føre holdet mod DM-guld. Og glem ikke, at George Sørensen i målet nu i to sæsoner har overstrålet sine udenlandske konkurrenter.

Det forventer vi: Aalborg SKAL komme i fuld fart for at overbevise sig selv og 4000 nordjyder om at de er i gear til slutspillet. Det bliver vanskelig for Rødovre at stå for presset og alt andet end hjemmesejr vil være en gedigen overraskelse.

Hold øje med: Sami Moilanen fik Herbert Knox-pokalen som årets spiller i Rødovre og er en nøgle til Rødovres offensiv. Mads Eller er tilbage igen efter overstået karantæne og formentlig uden overtænding. Hos Aalborg er Brayden Sherbinin kommet bedre ind i spillet i de sidste kampe og bliver måske en nøglefigur i Pirates-defensiven.

Skader/karantæner: Det er poker op til slutspillet, og i aften får vi det første overblik over, hvilke spillere, der er skadet/ude til kamp 1. Vi kan dog slå fast, at Mads Eller er tilbage efter overstået karantæne.

Metalligaen.tv: Jesper Larsen er på plads i Sparekassen Danmark Isarena, hvor han guider seerne sikkert gennem de 60 minutter.

Historikken: Aalborg har haft sine problemer med Rødovre i løbet af grundspillet, hvor nordjyderne har ladet sig overvinde en enkelt gang hjemme og en enkelt gang ude. Pirates fører dog 13-5 i point over aftenens gæster.

Statistikken: Aalborg har scoret flest mål i fem mod fem i grundspillet (148), mens Rødovre er nederst i den interessante kategori (77)


KOMMENTATOR-TIP: LARSEN om Aalborg-Rødovre OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital