Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Fjerde møde mellem Esbjerg Energy og Aalborg Pirates i indeværende sæson. Begge hold kommer plaget af skader og afbud, for Esbjergs vedkommende med tre mand til U20-VM. Det har betydet, at Esbjerg har måttet trække på sine 1. divisionsspillere, blandt andre Jeppe Vinther, der for en stund er tilbage på Metal Liga-holdet. Også Oskar Boel og Jonas Krabbe - tidligere begge i "udkanten" af Energy-truppen, giver en hånd med. 

Det betød, at Esbjerg havde tre kæder og lidt til med i Rødovre senest, hvor vestjyderne viste stor moral ved at vende 1-3 til en 4-3-sejr. Det var vigtige point, der betyder, at Esbjerg stadig kigger opad i tabellen. 

- Jeg er glad for, at vi kom tilbage i fredagens kamp i Rødovre, hvor vi var bagud med 2 mål, men scorede tre gange og sluttede af med at vinde med 4-3. Vi mistede endda endnu en spiller, da Aleksi Halme måtte udgå før kampen vendte. Hårdt med endnu en skade, men dejligt at se responsen fra holdet. Det er meget positivt, siger træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Mange spørger, hvornår vi forventer en bedring med hensyn til skader, sygdom og truppens bredde. Det kan jeg ikke svare på. Men jeg håber tingene vender i løbet af en måned eller to, så vi til den tid ser anderledes ud. Spørger jeg lægerne, kan de heller ikke give mig et præcist svar. Men U20-VM ved vi slutter den 16. december, så derefter kommer nogen retur, tilføjer Jaspers, der med egne ord ikke har oplevet lignende på skadesfronten i sin tid som professionel spiller og træner. 

Aalborg har også en håndfuld spillere ude, men kunne alligevel lige stille fire kæder i Odense i søndags. Det var muligvis det, der gjorde forskellen i en tæt kamp, hvor cifrene 5-1 sagtens kunne have været tættere. George Sørensen stod fremragende og Aalborgs styrke blev igen vist frem: Det er skiftende spillere, der dukker op og afgør kampene, og det er svært for modstanderne at vide hvem, der nu skal være afgørende for Pirates i aften. Søndag var det Morin, Giroux og Anders Koch. 

Skader/karantæner: Esbjerg har tre mand - Sebastian Skovning, Thomas Mondrup og Tobias Ebener med til U20-VM. Philip Larsen og Gordon Ballhorn var ude fra backpladserne i kampen mod Rødovre, mens angrebet savnede udover U20'erne manglede Henrik Mærsk, Frederik Bjerrum og Yanick von Bergen. Aleksi Halme udgik i Rødovre. Aalborg manglede søndag i Odense også en god stak spillere: Nikolaj Carstensen og Mads Frederiksen var væk på backpladserne, mens Jeppe Jul Korsgaard, Kirill Kabanov og Søren Dietz-Larsen manglede på forwardpladserne. 

Det forventer vi: At Esbjerg skal knokle for at stå imod Aalborgs "maskine" og gæsterne er favoritter. Men - Odense spillede trods 1-5-cifrene søndag mod Aalborg næsten lige op med topholdet, og det på trods af, at Odense kun kørte md tre kæder. Så hvis Esbjerg-spillerne giver alt, kan det godt blive tæt.

Hold øje med: Brandon Magee har vist sig som en god mand for Esbjerg. En indpisker, der giver alt i hver eneste kamp. Hos Aalborg var Pierre-Olivier Morin fremragende i søndags mod Odense.

Metalligaen.tv: Michael Søvsø er i Granly Hockey Arena for at guide seerne gennem de 60 minutter. 

Historikken: Esbjerg vandt 5-4 i Aalborg i den første kamp, Aalborg vandt med samme cifre i Esbjerg og senest blev det 6-3 til Aalborg i Sparekassen Danmark Isarena. 

Statistikken: Aalborg er forrest i formbarometeret med 13 point i de seneste fem kampe. Esbjerg står med otte point for samme antal matcher.

 


Aalborg afgjorde på tre hurtige mål i anden periode Odense lurer på en ny forward