Et stærkt decimeret Esbjerg-mandskab leverede en ganske hæderlig indsats, men måtte som ventet strække våben mod forhåndsfavoritterne fra Aalborg, der reelt set afgjorde kampen med tre scoringer på fem minutter i anden periode

Esbjerg Energy – Aalborg Pirates 2-6 (1-1, 1-3, 0-2)

Ligaduksene fra Aalborg gæstede tirsdag aften Granly Hockey Arena til sæsonens fjerde indbyrdes opgør. Til aftenens duel stillede Aalborg uden trioen Nikolaj Carstensen, Søren Dietz-Larsen og Jeppe Jul Korsgaard, mens Esbjerg måtte undvære ni spillere: Philip Larsen, Gordie Ballhorn, Frederik Bjerrum, Tobias Ebener, Aleksi Halme, Thomas Mondrup, Henrik Mærsk Clausen, Sebastian Skovning og Yanick von Bergen.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Mathias Seldrup.

Forud for kampen blev Jeff King kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Underholdende åbningsperiode bød på to scoringer

Esbjerg kom ud med en frisk og uimponeret indgangsvinkel til opgøret, og vestjyderne fik tidligt sat gæsterne under et vist pres. Det var dog efter en hurtig omstilling i spillet, at Esbjerg tog føringen, da Grayson Downing strøg frem over isen og fandt en ligeledes fremadstormende Rasmus Bjerrum inde foran mål. Bjerrum styrede flot pucken op i hjørnet uden chance for George Sørensen og Esbjerg var foran med 1-0.

Tre minutter senere kunne den føring let være blevet fordoblet, da Josh Winquist viste godt blik for spillet og fandt Csanad Erdely tæt under mål. Men George Sørensen fik afværget for gæsterne.

Alt i alt leverede Esbjerg 10 stærke åbningsminutter og det var da også hjemmeholdet, der tilkom kampens første overtalsmulighed. Netop omkring periodens halvvejsmærke var det Aalborgs Kirill Kabanov, der indkasserede to minutter i straffeboksen for en interference i hjørnet bag Esbjergs mål.

Vestjyderne kunne dermed rulle overtalsformationerne ud for første gang denne aften. Her fik man sig hurtigt etableret i gæsternes zone, hvor der var gode muligheder til både Grayson Downing og Andreas Grundtvig. Det blev dog ved lige ved og næsten for Esbjerg, der nu kunne se gæsterne overtage kampens spillemæssige momentum.

Efter et kvarter brændte det på foran værternes mål, da Patrick Björkstrand viste prøver på sine kvaliteter. Men Mathias Seldrup var på sin plads i det vestjyske bur. Det samme var han minuttet efter, hvor chancen til Julian Jakobsen tæt under mål var endnu større.

Tre minutter før pausesignalet måtte Esbjerg-keeperen dog kapitulere, da Bo Hanson tog chancen fra mellemdistancen og passerede Seldrup ved fjerneste stolpe. Stillingen var dermed 1-1 forud for anden periode.

Aalborg trak fra med tre hurtige mål

Esbjerg fik chancen for at bringe sig i front inden man havde rundet et minut af anden periode, da Oliver Kjær slap af sted på et break away-forsøg. Kjær forsøgte tæt under mål at liste pucken forbi George Sørensen, der dog ikke lod sig overliste.

Fem minutter senere var det så gæsterne der bed fra sig og tog føringen. Thomas Spelling tog en runde i Esbjergs zone, inden han lagde pucken til rette for Tommy Giroux, der ubesværet eksekverede til 1-2.

Nu gik det stærkt. To minutter senere øgede gæsternes Matt Salhany således til 1-3, da han blev sat op af Julian Jakobsen og passerede Seldrup trods den ganske spidse vinkel.

Gæsterne synes for alvor at være kommet op i omdrejninger og tre minutter senere blev ondt værre for Esbjerg. Tobias Ladehoff slyngede pucken ind mod Julian Jakobsen, der havde taget opstilling ved stolpen og via Jakobsen endte pucken på en eller anden måde i målet bag Seldrup. Episoden blev set efter på video af dommerne, men scoringen fik altså lov til at stå. Med tre mål på fem minutter lignede det en relativt tidlig afgørelse på kampen.

Selvsamme Julian Jakobsen fik raget en udvisning til sig for en roughing efter 13 minutters spil og Esbjerg fik dermed chancen for at slå tilbage i power play. Tættest på var her Grayson Downing, der desværre for vestjyderne sendte pucken forbi et halvtomt mål.

Tilbage i spil fem mod fem formåede Esbjerg dog at reducere fire minutter før pausen, og der var her tale om noget så sjældent som en scoring af Mikkel Rask. Den unge Esbjerg-back timede sit fremstød fra backpladsen perfekt til at møde pasningen fra Oliver Kjær, der tæt under mål blev sendt i kassen til 2-4. Der var tale om Mikkel Rasks første mål i 105 kampe på seniorplan for Esbjerg.

Aalborg fjernede den sidste tvivl

Et par minutter inde I tredje periode tog Brandon Magee Esbjergs første udvisning I kampen, og sendte dermed Aalborg i power play. Men paradoksalt nok, så var det Esbjerg der tilkom den største chance i løbet af de næste to minutter, hvor Oliver Kjær tilkom et break away-forsøg i undertal. Kjær blev her nedlagt bagfra med ulovlige midler og der blev dømt straffeslag til Esbjerg. Det forsøg brændte Josh Winquist dog.

Fem minutter inde i perioden øgede gæsterne til 2-5, da Bo Hanson fandt Thomas Spelling tæt under mål. Spelling noterede sig dermed point nr. to i kampen – det samme gjorde Bo Hanson i øvrigt.

Kampens sidste mål faldt knapt halvvejs i perioden. Nordjyderne brød Esbjergs opspil og via Kirill Kabanov endte pucken hos Patrick Björkstrand, der sikkert sendte pucken op over skulderen på Seldrup til slutresultatet 2-6.

Aalborg vandt dermed både overbevisende og fortjent, uden at der kan peges fingre af indsatsen fra Esbjerg-spillerne. Vestjyderne havde begrænsede midler til rådighed med hele ni mand ude, men dem der var på isen kæmpede godt for sagen. Gæsterne var ganske enkelt bare stærkere og bedre i kampens sidste 45 minutter.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Aalborg OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates