Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Kanonkamp i aften, hvor Esbjerg tager imod Herning. 

Begge hold har masser at spille for: Esbjerg slås for at holde fjerdepladsen, mens Herning kæmper for andenpladsen. 

Hjemmeholdet kommer fra en stime på tre nederlag og det skal vendes frem mod slutspillet, betoner træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- De tre seneste kampe, hvor det er blevet til nederlag, har ikke givet det udbytte, som vi havde håbet på. Og det er selvfølgeligt skuffende, men når vi genser kampene og forholder os til de objektive facts i form af statistikker, er virkeligheden mere nuanceret, konstaterer han.

- Fælles for de tre kampe er generelt godkendte indsatser, hvor vi har arbejdet disciplineret og produceret det nødvendige antal chancer. Jeg har sagt til spillerne, at de på trods af de tre nederlag gør meget rigtigt. Derfor må vi arbejde videre og genfinde selvtilliden. Vi må ikke panikke eller ”hænge med skuffen”. Vi skal arbejde videre, siger Jaspers. 

Esbjerg har tabt mod mod Aalborg, SønderjyskE og Herning og har altså brug for selvtillid før playoffs, hvor det ligner en serie mod Odense. 

Hos Herning blev det hele 8-0 hjemme over Herlev tirsdag aften.

- Det er vigtigt, at vi igen leverer over 60 minutter. Vi kom hurtigt foran, men vi bevarede fokus og blev ved med at jagte flere mål, hvor vi i andre kampe nogle gange er gået i stå og har ladet modstanderen komme tilbage. Vi skal være der fra start til slut og især nu, hvor slutspillet nærmer sig, konstaterede forward Cam Brown efter kampen. 

Det forventer vi: Det bliver en helt lige match mellem to hold, der begge gerne vil rulle på med fire kæder. En 50-50-match i aften i Esbjerg. 

Hold øje med: Svenske Ludwig Stenlund arbejder for at komme op i gear hos Esbjerg. Hos Herning havde unge William Lund en stor aften med to scoringer tirsdag mod Herlev.

Historikken: Herning vandt de første tre kampe over Esbjerg, mens vestjyderne har taget de seneste to kampe, senest en 7-4-sejr i Kvik Hockey Arena. 

Statistikken: Jesper Thörnberg og Mathias From står begge med 60 point og kæmper for at blive "pointkonge" i grundspillet. Esbjerg har nummer fem og seks på den liste med 48 point hver som Energys topscorere.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads til at guide dig gennem de 60 minutter.

Skader/karantæner: Herning manglede Patrick Madsen, Simon Schleicher og karantæneramte Dzerins i kampen mod Herlev, mens Esbjerg manglede Philip Schultz i kampen i Rungsted. 


AALBORG PIRATES vinder grundspillet uden selv at spille OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital