Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Det her bliver en kanonkamp. 

Intet mindre kan formentlig gøre det i aftenens slag mellem de to mest formstærke mandskaber i Metal Ligaen.

Esbjerg er bedst over de seneste fem kampe (12 point), mens SønderjyskE er bedst over de seneste 10 kampe (27 point). I begge regi er "det omvendte hold" på andenpladsen. 

Så det er ubetinget kalenderåret 2024's to bedste mandskaber, der mødes i aften. 

De fem kampe er hidtil endt med hjemmesejre, to af dem selvfølgelig markante: SønderjyskE's 7-0 på hjemmebane over Esbjerg, og omvendt Energys 13-3-sejr over SønderjyskE i juledagene.

Nu er vi formentlig det sted på sæsonen, hvor det er slut med storsejrene. 

Begge hold står nu med stort set komplette hold frem mod slutspillet og både Esbjerg og SønderjyskE har fire stærke kæder at rulle på med. 

- SønderjyskE er dygtige. Det skal man ikke se ret meget video for at konstatere. De har fundet en recept, som er rigtig for dem. De er hurtige, de er fysisk stærke og peaker på det rigtige tidspunkt. De har, lige som os, på det seneste hentet en lang række sejre, og de to hold er sammen med Herning bejlere til Top2, så der er meget på spil, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Den tidligere Sønderjyske-træner, Mario Simioni, byggede allerede fra sæsonstart et stærkt hold op. Et hold med sunde værdier. Kredit til ham. Efter hans exit har Anders Førster og Casper Stockfisch formået at tilføre nye impulser. De to skal også have stor kredit. Holdet har fundet melodien og fungerer, så det bliver svært, siger han. 

I SønderjyskE-lejren siger assisterende træner Casper Stockfisch: 

- Vi møder et stærkt Esbjerg mandskab der lige som os har fundet formen på rette tidspunkt. De vil naturligvis forsøge at udnytte hjemmebane fordelen, så det er vigtigt at vi holder hovedet koldt og er klar fra første puckdrop, lyder det. 

- Vi har ganske vist vundet vores seneste tre kampe og i perioder spillet godt ishockey, men for at slå Esbjerg skal vi vinde nogle flere nærkampe end vi gjorde imod Herlev Eagles. Vi skal tage kloge beslutninger i begge ender af isen og holde spillet så simpelt som muligt, siger Stockfisch. 

Skader/karantæner: Arturs Salija var ude for Esbjerg, der ikke havde plads til Sebastian Skovning og Tobias Ebener i kampen mod Aalborg. SønderjyskE var senest uden Daniel Kønig, William Pelletier og David Madsen. Patrick Galbraith er stadig skadet. Gustav Nielsen udgik i kampen mod Herlev.  

Det forventer vi: Det bliver en kamp på centimeter i aften, hvor begge hold vil kæmpe til det absolut yderste. Hverken Esbjerg eller SønderjyskE har lyst eller råd til et stort nederlag. 

Hold øje med: Brandon Magee (54 point) har sneget sig helt op i toppen af pointligaen i Metal Ligaen, hvor han er treer og forfølges af en flyvende Nikolaj Krag-Christensen (51 point). 

Historikken: Lutter hjemmesejre i kampene mellem SønderjyskE og Esbjerg. SønderjyskE har vundet 3-1, 7-0 og 4-3 (overtid) på hjemmeis. I Granly Hockey Arena har vestjyderne vundet med 2-1 efter straffeslag og med 13-3.

Statistikken: Oskar Drugge har lavet fem point i kampene mod Esbjerg, mens hele fem spillere har scoret fire point i opgørene mod rivalerne. Esbjerg har Josh Winquist og Oliver Kjær (begge 6 point) som bedste pointmagere mod SønderjyskE. 

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads til til lokalderbyet i det vestjyske. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital