Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena

Der er en enkelt kamp på menuen denne søndag, hvor Herning tager turen til Frederikshavn i en kamp, hvor begge hold har masser på spil.

Ikke mindst White Hawks. Ethvert point har værdi for øjeblikket for nordjyderne i den hektiske bundkamp mod Rødovre. De to hold mødes i sidste spillerunde og lige nu gælder det altså om at få så godt et udgangspunkt som overhovedet muligt til den match.

White Hawks er kommet styrket ud af de to møder med topholdene i ugens løb, hvor der i begge kampe var optræk til point.

Det skal de fortsætte i eftermiddag, hvor Kevin Frydkjær med stor sandsynlighed igen står mellem stængerne i Galanskys fravær. Frydkjær stod aldeles fremragende fredag aften i det nordjyske lokalopgør, hvor vi for første gang længe så et White Hawks mandskab med ild i øjnene.

Så Herning kommer til at arbejde for sagen i eftermiddag. Midtjyderne er i gang med at finde rytmen frem mod det kommende slutspil og er lige nu i hård kamp med SønderjyskE om andenpladsen og Herning skal mindst have et par point med hjem fra Frederikshavn for at udgangspunktet ser godt ud før de sidste kampe.

Seneste Herning-kamp var netop mod Frederikshavn, hvor 2-0 blev til 2-3 og til sidst til 5-3. Men der var ikke tilfredshed hos en af nøglespillerne, Brett Thompson.

- Det er selvfølgelig overhovedet ikke godt nok. Vi må ikke stoppe med at spille på den måde. Det kan godt være, Frederikshavn er et bundhold, men de kæmper for at nå med i slutspillet, og vi skal ikke hjælpe på den måde.

- Det er frustrerende. Vi scorede jo hurtigt og følte, at vi offensivt kunne producere, men i stedet for at blive ved gik vi i stå. Men heldigvis beviste vi jo med vores tredje periode, at der var mere at give af. Vi kom tilbage op i tempo, spillede med konsekvens og skabte de nødvendige chancer.

Det forventer vi: At Frederikshavn kommer ud med et stramt koncept og fokus på ikke at lave fejl. For nordjyderne gælder det om at slå til, når mulighederne kommer i overtal og på omstillingerne.

Hold øje med: Spændende hvem Herning foretrækker i buret. Der er åben kamp om pladsen lige nu. Frederikshavn skal have topspillerne til at træde i karakter. Johansson, Aronsson, Winder skal vise, at de er klar til at gå forrest i kampen for at hive klubben i slutspillet.

Historikken: Herning har vundet samtlige fem opgør i denne sæson, men måtte altså ud i forlængelse de to første kampe. Siden er det blevet 1-0, 8-3 og 5-3 til midtjyderne.

Skader/karantæner: Herning har Andris Dzerins ude med karantæne, mens backerne Patrick Madsen og Christian Mieritz sad ude senest mod Frederikshavn. Nordjyderne er formentlig uden målmand Galansky og Nikolaj B. Kristensen.

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads i Nordjyske Bank Arena.


Blue Fox vandt fortjent i Frederikshavn GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-SønderjyskE