Kampstart 20:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks er hårdt ramt for øjeblikket. 

Midtugen bød på et meget klart nederlag mod Rungsted Seier Capital, der endte med at udspille White Hawks gennem 60 minutter og vinde 7-2 uden problemer. 

Så nordjyderne har brug for en succesoplevelse i aften, når Esbjerg kommer på besøg. Lidt desperation måske også - og også en bevidsthed om, at Esbjerg er et af de hold, som White Hawks har spillet godt op mod i indeværende sæson. I hvert fald i de to første kampe. Det seneste opgør vandt Esbjerg 4-1. 

Hvad skal forbedres hos Frederikshavn? Ikke mindst starten af kampen, for White Hawks kom slet ikke ud af bussen i Rungsted. Samtidig pointerede White Hawks-angriberen Daniel Trkulja, at powerplayspillet ikke helt fungerede efter hensigten. Så der er helt konkrete elementer, der kan sættes fokus på hos Frederikshavn i aften. 

Esbjerg-træner Jason Jaspers. 

- Vi får brug for at spille med en sund og stærk struktur i spillet mod en dygtig organiseret modstander. Spillerne måtte onsdag aften se sig besejret med et enkelt mål af Aalborg Pirates, men det er ikke konstruktivt at være sur, vred eller skuffet dagen efter et nederlag, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy i klubbens kampoptakt. 

- I stedet har vi fokus på, hvad vi kan lære af både sejre og af nederlag. Spørgsmålet er derfor, hvad vi kan tage med fra kampen mod Aalborg. Engang troede man på straf og højlydte reaktioner fra et trænerteam. Men i dag har vi lært, at negativitet sjældent bringer meget positivt med sig for et hold eller spillerne.

Esbjerg spillede hjemme i Granly Hockey Arena mod Aalborg Pirates, som formåede at vinde med 1-0.

- Vi leverede en stærk defensiv og holdt Aalborgs scoring nede på et enkelt mål. Vi har generelt talt om, at vi har leveret en stærk defensiv, ikke mindst på egen is, men at vi ikke har været effektive nok foran modstandernes mål.

- Det mønster fortsatte i hjemmekampen mod Aalborg, hvor vi ikke fik scoret. Vi fik trods alt vist, at vi kan producere chancer mod de stærkeste mandskaber. Vi ved også, at vi kan spille lige op med alle hold i Metal Ligaen og fik presset Aalborg med fire stolpeskud, men ting går ikke vores vej, fortsætter Energy-coachen.

- Opgaven bliver at holde Frederikshavn under os i tabellen. Og historikken viser tætte kampe. Men én spiller har spillet en særlig rolle, målmand Tadeas Galansky fra Frederikshavn, som har spillet hovedroller mod os. Derfor bliver duellen mellem ham og vores angribere vigtig. 

Historikken: Frederikshavn fik fem point via to gange 2-1-sejre (en i overtid) i de to første opgør, Esbjerg vandt senest med 4-1 i Granly Hockey Arena. 

Statistikken: Frederikshavn spiller i stimer for øjeblikket og har altså tabt de seneste fem kampe og har lukket hele 25 mål ind i den periode. Esbjerg kommer ind til kampen med to nederlag (1-2 mod Rødovre og 0-1 mod Aalborg) og søger altså scoringer. 

Det forventer vi: Frederikshavn vil først og fremmest forsøge at "komme ind i kampen" og så længe White Hawks kan holde kampen tæt, er det tilfredsstillende. Vi kan sagtens få en match, der først bliver afgjort til sidst eller måske endda i overtid eller straffe.

Hold øje med: Måske den velspillende finske back Santeri Suistio kan hjælpe Frederikshavn-offensiven? Esbjerg har brug for mål. Måske kommer de også fra de bageste linjer. Jeff King og Travis Brown?

Skader/karantæner: Frederikshavn mangler Radek Cip, der stadig afsoner karantæne. Nikolaj Kristensen og Christopher Mulberg er med U20-landsholdet omkring VM i Norge. Esbjerg manglede senest Oliver Kjær, Philip Larsen, Grayson Downing og Victor Sand i 0-1-nederlaget mod Aalborg. 


Hernings forwardside yderligere svækket: Lukas Bang har brækket hånden CAM BROWN skifter til Esbjerg Energy