Kampstart 20:00 i Kvik Hockey Arena

En stille mandag, begyndelsen på en hård arbejdsuge og skoleuge for de fleste, men alligevel byder den på noget rigtig godt på ishockeyfronten.

Herning Blue Fox tager imod Aalborg Pirates i et opgør, der kan få kampen om førstepladsen i grundspillet til at spidse til for alvor. Lige nu er det Aalborg, der ligger med hjemmebanefordelen og er á point med Herning - men Pirates har to kampe i hånden, så kan altså - selv om det skulle kikse i aften - stadig selv afgøre tingene.

Der er ikke den mindste tvivl om, at Aalborg-spillerne har lyst til at sende et signal til de midtjyske modstandere i aften.

Ikke blot fordi det kan ende i en DM-finale mellem de to mandskaber, også fordi Metal Cup-finalen for nylig var ejet af Herning, der virkelig spillede solidt og tog brodden af Aalborgs stærke offensiv. 

De to hold har i løbet af sæsonen spillet en række uhyre tætte kampe, og det er netop det hold med evnen til at lukke helt af bagude, der har haft succes. 

Spørgsmålet er i aften, hvor mange af den håndfuld spillere, som Herning manglede mod Esbjerg, der er tilbage. Hvil, sygdom eller skader? Der bliver selvfølgelig spillet med lukkede kort frem mod playoffs. 

Skader/karantæner: Mads Christensen, Patrick Madsen, Miska Humaloja, Brett Perlini, Lukas Lundvald og Mathias Bau Hansen var ikke med for Herning mod Esbjerg fredag aften, men mon ikke i hvert fald Bau er tilbage på isen i aften? Aalborg manglede Thomas Lillie og Nikolai Nielsen mod Frederikshavn. 

Hold øje med: Christian Mieritz scorede sit første mål for Herning i kampen mod Esbjerg, men hans spidskompetence er naturligvis en stærk defensiv. Har virkelig fået en slags gennembrud i det midtjyske i denne sæson og har endelig fået forløst sit potentiale. Aalborg havde Martin Højbjerg som hattrickskytte mod Frederikshavn og dermed et levende bevis på, at topholdet konstant kan trække nyt offensivt skyts ind. 

Det forventer vi: Som altid en helt tæt og jævnbyrdig dyst, hvor Aalborg formentlig vil have ekstra fokus på at stoppe Mathias Bau Hansen, der sikkert er tilbage igen i Hernings lineup. Hvem får bedst styr over defensiven og målmandsspillet?

Historikken: Seneste opgør var altså Hernings sejr i Metal Cup-finale. Midtjyderne fører også 3-2 i indbyrdes kampe, men det er værd at notere, at de seneste to ligakampe endte 3-0 og 1-0 til Aalborg.

Statistikken: Phil Marinaccios 50 point bringer ham efterhånden suverænt i spidsen i pointligaen og han ligner en favorit, medmindre der er eksplosioner i sæsonens slutfase fra konkurrenterne, som blandt andre tæller Aalborgs Jakobsen og Gooch. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Rødovre MB HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Odense-Herlev