Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

På denne vilde "transferdag" i Metal Ligaen, bliver der spillet hockey mellem to af de implicerede klubber.

Det er Herning Blue Fox og Esbjerg Energy, der tørner sammen i aften i det midtjyske.

De to klubber har i dag og omkring nytår præsenteret hele fire nye spillere.

Pontus Englund og Philip Vesterby hos Herning og Philip Schultz og Juhamatti Aaltonen hos Esbjerg.

Hvor mange af dem, der er med i aften, vides ikke, men i JydskeVestkysten siger Esbjerg-direktør Peder Krogsgaard, at Aaltonen først er klar til fredagens kamp mod Herlev.

Philip Schultz spiller efter al sandsynlighed i aften, mens det er åbent, om Herning byder ind med Englund og/eller Vesterby. 

Senest de to hold mødtes, vandt Esbjerg 3-2 over Herning efter en stor fight af en skadesplaget Esbjerg-trup. 

- Vi leverede en god indsats, da vi før jul besejrede Herning i Granly Hockey Arena. Det var dejligt med pointene i den kamp, og det er altid et godt udgangspunkt for en ny kamp, at have præsteret godt mod et mandskab og haft succes med det i de to holds seneste kamp. Det gjorde vi sidst, da vi besejrede dem, konstaterer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Men glem ikke, at Herning er et godt hold. Særligt på hjemmebanen. De råder over mange dygtige spillere. Tag bare et kig på topscorerlisten som toppes af Herning-spillerne Jesper Thornberg og Mathias From. Her er flere Herning-spillere repræsenteret. De har fire gode kæder, men det skal vi forsøge at matche, siger Jaspers.

- Vi træder ind i det nye år med optimisme. Vi har kvalificeret os til to finalestævner via hårdt arbejde. Alt kan selvfølgelig ske ved sådan nogle Final4-turneringer, men der er nogle trofæer på spil, og dem skal vi selvfølgelig jagte, siger Daniel Nyegaard, sportschef i Herning Blue Fox, til Sportherning.dk. 

Skader/karantæner: Esbjerg har stadig en ordentlig flok spillere ude: Yanick von Bergen, Frederik Bjerrum, Gordon Ballhorn, Arturs Salija, Henrik Mærsk og Josh Winquist (karantæne). Samtidig er Aleksi Halme ude for sæsonen. Hans erstatning, Juhamatti Aaltonen, spiller først på fredag. Herning havde senest mod Odense både Christian Mieritz, Oskars Cibulskis og Cam Brown ude. Spørgsmålet er om Pontus Englund har fået kufferten pakket fra Frederikshavn. Mon ikke Philip Vesterby står på kamprapporten i aften?

Det forventer vi: Det kunne blive en jævnbyrdig omgang i aften, selv om man aldrig helt kan regne Esbjerg ud. Uanset hvad, så ligner Herning en smal favorit, hjemmebanestyrken taget i betragtning.

Hold øje med: Santeri Suistio, den spilstærke Herning-back med det gode øje for spillet. Det samme kan man sige om Philip Larsen hos Esbjerg, der nu må være i topform efter den lungebetændelse, der tog hårdt på ham.

Metalligaen.tv; Søren Kaster tager turen til det sneklædte Midtjylland, hvor han skal føre seerne igennem de 60 minutter. 

Historikken: Herning vandt de tre første opgør i sæsonen med 3-1, 4-2 og 4-2, mens Esbjerg altså vandt den seneste match med 3-2 på hjemmebane. 

Statistikken: Esbjerg er med 10 point i de seneste fem kampe toer på formbarometeret, Herning står i samme periode med otte point. 

 

 

 


Schultz og Esbjerg sejrede i målrig affære OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls