Philip Schultz er tilbage i Metal Ligaen. Han både åbnede og lukkede festen i Herning hvor hjemmeholdet led et nyt nederlag på egen is.

Herning Blue Fox -Esbjerg Energy: 4-7 (1-1, 3-3, 0-3)

De to mest aktive hold på transfermarkedet i det nye år krydsede denne aften klinger på isen i Kvik Hockey Arena. Herning bød velkommen tilbage til Cam Brown, Christian Mieritz og Philip Vesterby. Endvidere var det et goddag til Pontus Englund ligesom gæsterne fra Esbjerg gav comeback til Philip Schultz.

Netop Schultz var uhyre tæt på at give gæsterne en regulær drømmestart da han tæt under mål i flere omgange trykkede på.

I den anden ende var Herning ligeledes tæt på da tværpasningen fra Thörnberg endte på bladet af From, men også Mathias Seldrup fik en god start i målet.

En smart detalje på blå linje gav gæsterne føringen efter en håndfuld minutter, og hvem andre end tilbagevendte Schultz var manden bag. Han styrede direkte ned mod Carruth inden han med et kort aftræk flåede pucken op i nettaget.

Herning trykkede efterfølgende hårdt på for en udligning, og også Rasmus Bjerrum havde en kæmpe chance for at fordoble føringen.

Aftenens første powerplay tilfaldt ligeledes gæsterne, men Herning forsvarede sig godt og fik dermed holdt gæsterne fra fadet.

Netop som første periode så ud til at ende uden yderligere scoringer dukkede Martin Eksildsen op på en retur, og så var stillingen altså 1-1 inden anden periode.

Hæsblæsende action

Esbjerg startede igen bedst ud og man fik også udbytte på måltavlen. En sen julegave af det midtjyske forsvar gav Oliver Kjær en oplagt scoringschance som han uden større betænkelighed hamrede i netmaskerne.

Gæsterne buldrede videre og satte kort efter også scoringen til 1-3. Tobias Ebener var hurtig i opfattelsen inde foran mål og lykkedes også med at passere Carruth.

Reduceringen lod ikke vente længe på sig i den actionfyldte kamp. Mathias Bau erobrede selv pucken og slyngede pucken utageligt op i nettaget.

Pontus Englund viste sig kort efter fornemt frem, da han gik coast-to-coast og også var tæt på at sætte udligningen.

Midtvejs i kampen blev Victor Sand idømt en stor straf efter en detalje med Thörnberg, og det burde selvsagt bekomme ligaens bedste powerplay godt.

Seldrup fik imidlertid god hjælp af sit forsvar men var også selv en stærk sidste skanse. Alligevel måtte han og Esbjerg kapitulere da Brett Thompson fandt hullet mellem benene og så stod der 3-3.

Esbjerg lod sig ikke kue og man fik sendt Brandon Magee alene igennem. Han passerede ligeledes Carruth med et kort aftræk og det flade skud sad godt placeret.

Martin Eksildsen gjorde sig kort efter til dobbelt målscorer, da han sendte et drøn af et håndledsskud i kassen.

En vild, intens og dramatisk anden periode løb ud og efterlod både spillere og tilskuere lettere stakåndet inden den sidste periode.

Esbjerg insisterede

I de to foregående perioder havde Esbjerg bidt fra sig som det første hold, og kæden med Schultz, Grundtvig og Kjær var tæt på at kopiere sig selv med en tidlig scoring.

Også Csenad Ederly havde en gigantisk chance, og for Herning havde både Jesper Thörnberg og Victor Cubars store muligheder. Det var ganske enkelt umuligt at forudse forløbet af kampen, og underholdningsværdien har sjældent været højere i denne sæson.

Herning havde et powerplay, hvor pucken fløj om ørerne på Seldrup, men netop som holdene blev fuldtallige stak Esbjerg afsted. Jeff King stødte med frem og kunne lægge pucken i tomt mål efter forarbejde af Grayson Downing.

Blue Fox havde hidtil lykkedes med at slå tilbage hver eneste gang Esbjerg forsøgte at trække fra, men tiden løb så småt ud for midtjyderne, der dog fortsatte med at jagte indædt.

Philip Schultz fik æren af at slå det sidste endegyldige søm i kisten, da han blev sat op af Oliver Kjær. Utrolig køligt lagde han pucken ind bag Carruth, der måtte se Seldrup vinde målmandsduellen denne aften.

Csenad Ederly lukkede og slukkede med scoringen til 7-4 og dermed tog Esbjerg alle tre point på heden. Herning ligner et hold på vej ind i et formdyk i denne historisk travle januar måned.

Odense havde ingen problemer med at besejre Rødovre OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy