Kampstart 19:30 i Frøs Arena

SønderjyskE kommer med selvtillid, glæde - og formentlig også nogle veloverståede tømmermænd - til kampen i aften mod Frederikshavn White Hawks. 

Sønderjyderne spillede to gode kampe i den forgangne weekend med 4-1 over Herning og 7-0 over Rungsted og har endnu ikke tabt i kalenderåret 2024. Det var fuldendte holdindsatser i begge kampe, men nu er der fokus på hverdagen igen:

– Det var en fantastisk weekend, hvor vi virkeligt spillede som et hold, men det er lagt bag os for nu, for skal vi slå Frederikshavn, så kræver det fuldt fokus og en lige så god indsats som i weekenden, siger SønderjyskE-kaptajn Villiam Haag. 

- Der er ingen lette kampe i ligaen og er man der ikke hundrede procent klar, så taber man. Vi skal som sædvanligt forsøge at spille vores eget spil og så skal alle fire kæder møde op, lyder det fra den sønderjyske kaptajn til klubbens hjemmeside. 

Det ligner en Tobias Villykke i SønderjyskE-buret som løsning i aften, eftersom Mattias Pettersson i første omgang er rejst hjem. 

Frederikshavn kommer som underdogs, og har en skæbneuge foran sig.

Det gælder SønderjyskE i aften, en tur til Rødovre fredag og så hjemmekamp mod Herlev søndag.

White Hawks ligger á point med Rødovre på en delt ottendeplads, og kan i denne uge lægge afstand til Rødovre, hvis høgene kommer succesfuldt ud af kampene. Omvendt kan tre nederlag også betyde, at det ser rigtig skidt ud for White Hawks.

Det forventer vi: Vigtigheden af kampen får formentlig Frederikshavn til at spille disciplineret og på omstillinger. Kan gæsterne holde til presset over tre perioder. 

Hold øje med: Villiam Haag er stærkt kørende for tiden og hans skud, specielt i powerplay, er uhyre giftigt. Hos Frederikshavn har man sagt goddag til den nye svensker Mikael Johansson, der nu har lært sine holdkammerater bedre at kende.

Skader/karantæner: SønderjyskE havde "fuld trup" til Metal Final4-kampene i weekenden, bortset fra målmandsduoen Henriksen og Galbraith, mens Frederikshavn manglede Robin Johansson, Jakob Stridsberg, Kevin Frydkjær, Nikolaj B. Kristensen og Thomas Søndergaard mod Esbjerg. 

Metalligaen.tv: Sender Kasper Buch til at guide seerne gennem 60 minutter i aften. 

Historikken: I de to seneste opgør har hjemmebanen haft stor virkning: SønderjyskE vandt 7-2 hjemme over Frederikshavn, der til gengæld vandt det seneste opgør - i Frederikshavn - med 5-0. De to første opgør vandt SønderjyskE med 3-2 (overtid) og 5-2.

Statistikken: Kæmpe forskel på formbarometeret, hvor Frederikshavn har fire point i de seneste fem kampe, mens SønderjyskE er brandvarme med 14 point. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Herning Blue Fox GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Odense